Alătură-te comunităţii Altfel.md

Prima țară din Uniunea Europeană în care transportul public va fi gratuit

Foto: infotrain.online

Călătorii

Prima țară din Uniunea Europeană în care transportul public va fi gratuit

Guvernul din Luxemburg a promis că anul viitor, în vară, transportul public va fi gratuit în totalitate. Prin această măsură autoritățile vor să descurajeze transportul cu autovehiculele personale și să evite astfel ambuteiajele din jurul capitalei țării.

Deși nu toți cetățenii sunt convinși că măsura va funcționa, cu siguranță vestea este una bună pentru oamenii care trăiesc în Luxemburg, informează The Independent, citat de Digi24.ro.

În prezent, călătorii plătesc 2 euro pentru două ore de călătorie, suficiente pentru aproape orice traseu, țara având o suprafață de nici 3.000 de kilometri pătrați.

Noua coaliție de guvernământ luxemburgheză promite gratuități pe trenuri, tramvaie și autobuze de vara viitoare.

În prezent, călătorii plătesc 2 euro pentru două ore de călătorie, suficiente pentru aproape orice traseu, țara având o suprafață de nici 3.000 de kilometri pătrați. Biletele la clasa întâi costă 3 euro, iar un tichet la clasa a doua pentru o zi, pe orice mijloc de transport, costă 4 euro.

În plus, tinerii și persoanele peste 60 de ani beneficiază de transport gratuit, iar cei care fac naveta au la dispoziție un abobament anual care costă 150 de euro.

Autoritățile încearcă, astfel, să descurajeze transportul cu autovehiculele personale și să evite astfel ambuteiajele din jurul capitalei țării.

Există însă și sceptici. „Nu sunt convinsă că transportul public gratuit îi va face pe mai mulți să renunțe la mașini”, spune Claude Moyen, un profesor care face zilnic naveta până la școala unde predă, aflată în orașul Diekirch.

Coaliția aflată la guvernare în Luxemburg mai pregătește o măsură care i-ar putea spori popularitatea: legalizarea canabisului.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top