Alătură-te comunităţii Altfel.md

Noi dezvăluiri despre suspecţii în cazul Skripal: dragoste și droguri la hotel, plus legătura cu Ministerul rus al Apărării

Foto: Russia Today

Actual

Noi dezvăluiri despre suspecţii în cazul Skripal: dragoste și droguri la hotel, plus legătura cu Ministerul rus al Apărării

Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov au petrecut cu o prostituată şi au consumat canabis cu o noapte înainte de a-l otrăvi pe fostul agent dublu Serghei Skripal, scrie un cotidian britanic, în timp ce un alt cotidian prezintă documente care indică legătura dintre cei doi bărbaţi şi Ministerul rus al Apărării, relatează Adevărul.

Cei doi suspecţi în cazul otrăvirii fostului spion GRU şi colaborator MI5 Serghei Skripal au avut o noapte grea în ajunul comiterii atacului cu Noviciok, relatează Daily Mail. Potrivit unor martori, Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov au petrecut cu o prostituată şi au consumat canabis în hotel.

Unii clienţi s-au plâns la recepţie a doua zi, arătându-se deranjaţi de gălăgia făcută de cei doi. Informaţiile au fost recunoscute de angajaţi ai hotelului în cauză, City Stay Hotel, situat în estul Londrei.

Kremlinul le-a luat apărarea celor doi, susţinând că sunt civili şi nu au nicio legătură cu cazul Skripal. Petrov şi Boşirov s-au apărat la rândul lor într-o intervenţie la postul RT, afiliat Kremlinului. Ei au admis că sunt bărbaţii căutaţi de Londra, dar au negat orice implicare în atacul cu Noviciok. Ba impotrivă, spun că au vizitat pe 3 şi 4 martie oraşul Salisbury în scop turistic.

„Prietenii noştri ne-au sugerat de mai mult timp să vizităm acest oraş fabulos“, au spus Boşirov şi Petrov, arătându-se entuziasmaţi de „celebra catedrală Salisbury“, cu „turnul ei de 123 de metri şi orologiul său, cel mai vechi din lume”.

Cei doi bărbaţi au dat şi alte detalii privind sejurul lor de trei zile în Anglia, între 2 şi 4 martie 2018. Ei au susţinut că s-au aflat la Salisbury pe 3 martie, dar, din cauza faptului că ningea, au stat în oraş numai o oră. S-au întors la Londra şi au revenit la Salisbury pe data de 4 martie, ziua în care fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi fiica sa au fost găsiţi în agonie pe o bancă din acest oraş din sudul Angliei.

„Poate că am trecut prin faţa casei lui Skripal, poate că nu. Nici măcar nu ştim unde este“, a declarat Petrov.

Guvernul britanic a catalogat declaraţiile celor doi drept „o insultă la inteligenţa publicului”.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top