Alătură-te comunităţii Altfel.md

Vaticanul deschide două morminte, indicate de o scrisoare anonimă, în căutarea unei adolescente dispărute în 1983

Foto: Mondadori Portfolio/Christopher Furlon/Getty Images

La ei

Vaticanul deschide două morminte, indicate de o scrisoare anonimă, în căutarea unei adolescente dispărute în 1983

Vaticanul a admis deschiderea a două morminte dintr-un cimitir german din cetatea Vaticanului joi, în speranţa de a da de urma unei adolescente care a dispărut acum 36 de ani. Decizia a fost luată în baza unei scrisori anonime, care indică locul unde s-ar putea afla rămășițele fetei, transmite AFP.

Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, a fost văzută ultima oară pe 22 iunie 1983, când a ieșit de la orele de muzică, din Roma. La momentul dispariției, ea avea 15 ani.

Exhumarea va fi efectuată după ce avocatul familiei a primit o scrisoare anonimă, care sugerea locul unde ar fi rămășițele Emanuelei. „Priviți spre unde arată îngerul”, se spune în scrisoare, referindu-se la o statuie de marmură cu un înger deasupra mormântului unui prinț german. Îngerul ține o foaie purtând cuvintele „odihnește-te în pace”.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, a declarat că Sfântul Scaun a aprobat cererea familiei Orlandi de a redeschide cele două morminte.

Rudele lui Orlandi, avocații familiei și membrii Sfântului Scaun vor fi prezenți, când cele două morminte vor fi deschise, pe 11 iulie. Membrii familiilor mormintelor deschise vor fi de asemenea prezenți.

Pietro Orlandi, fratele lui Emanuela, a declarat: „după 35 de ani de lipsă de cooperare, începutul unei investigații vine ca un pas important înainte”.

Cazul dispariţiei minorei, unul dintre cele mai mari mistere din istoria recentă a Vaticanului, nu a încetat niciodată să-i fascineze pe italieni, pe fondul teoriilor conspiraţiei care implică crima organizată şi Vaticanul.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top