Alătură-te comunităţii Altfel.md

Oraşul care interzice construirea unui restaurant McDonald's lângă unul dintre cele mai importante monumente ale sale

Foto: Eater

La ei

Oraşul care interzice construirea unui restaurant McDonald's lângă unul dintre cele mai importante monumente ale sale

Ministrul Culturii din Italia a declarat recent că a interzis construcţia unui restaurant McDonald's în apropierea Băilor lui Caracalla din Roma, iar primarul Virgina Raggi a declarat „că minunile Romei trebuie protejate”, potrivit unui articol publicat de Reuters.

Ministrul Culturii Alberto Bonisali şi-a anunţat decizia într-o postare pe Facebook după ce administraţia locală a protestat împotriva noţiunii de a servi burgeri într-o zonă arheologică care care găzduieşte băile din secolul al treilea A.D, scrie businessmagazin.ro

McDonald's nu a răspuns imediat solicitării de a răspunde la comentarii, potrivit Reuters.

Lanţul de restaurante are mai mult de 40 de unităţi în capitala Italiei, câteva dintre acestea aflate în apropierea unor obiective turitice precum Piaza Navona, Piazza di Spagna şi Vatican.

În 1986, intelectuali şi personalităţi TV s-au luptat, în cele din urmă în van, împotriva deschiderii primul restaurant McDonald's în Piazza di Spagna, numind asta o ofensă adusă culturii mâncării italiene tradiţionale.

În cazul restaurantului ce ar fi fost deschis în zona Băilor lui Caracalla, media italiene au scris că acesta s-ar fi întins pe 800 de metri pătraţi.

Potrivit site-ului statista.com, Italia se află pe locul patru din punctul de vedere al numărului de restaurante din Uniunea Europeană, care a ajuns la 578, această piaţă fiind depăşită de Germania, Franţa şi Marea Britanie.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top