Alătură-te comunităţii Altfel.md

Cele mai ciudate curiozități despre toamnă. Ce reprezintă toamna în mitologia greacă

Foto: Pixabay

Pe bune

Cele mai ciudate curiozități despre toamnă. Ce reprezintă toamna în mitologia greacă

Știm că toamna e prevestită de toată pregătirea pentru prima zi de școala și ceva mai târziu, de facultate. Însă simțim cu adevărat că a venit atunci când gustăm primul pahar cu must, mâncăm primii sâmburi de nucă sau facem prima plimbare prin parc și ne bucurăm de nebunia de culori cu care pictează frunzele căzute.

Și, totuși, nu ar fi frumos să aflăm mai multe despre sezonul rece? Mai jos găsiți 10 curiozități despre începutul toamnei astronomice:

1. În mitologia greacă, toamna este momentul când Persefona este răpită de Hades, Zeul Întunericului. Înnebunită de durere, Demetra, Zeița Agriculturii și mama Persefonei, lasă natura să moară până când fiica ei se întoarce în primăvară.

2. Copiii născuți între Septembrie și Noiembrie au mai multe șanse să prindă vârsta de 100 de ani.

3. Odată cu toamna, nivelul de testosteron atât la femei cât și la bărbați, crește. Oamenii de știință spun că este rezultatul unor instincte antice de împerechere sau că intensitatea scăzută a luminii declanșează acest lucru.

4. Potrivit studiilor despre comportamentul cuplurilor pe Facebook, toamna este anotimpul când majoritatea persoanelor single își schimbă statusul în „In a relationship” sau „Engaged”. În schimb, vara au loc mai multe despărțiri.

5. Crizantemele sunt unele dintre cele mai îndrăgite flori de toamnă. În Asia, ceaiul de crizanteme este la mare căutare, întrucât ar avea proprietăți tămăduitoare și ar feri organismul de boli grave, cum sunt bolile cardiovasculare.

6. Cei care locuiesc la Ecuator sau în zona de centru a planetei nu au avut niciodată parte de toamnă.

7. În timp ce americanii o numesc „fall”, iar englezii „autumn”, ambele denumirii alte toamnei datează din secolul 16. Înainte de asta, anotimpul purta numele de „harvest” (sezonul recoltelor).

8. Un studiu a dezvăluit faptul că bărbații consideră femeile mai atrăgătoare în sezonul rece.

9. Cercetătorii au descoperit că în timpul lunilor de toamnă bărbații sunt mai predispuși să stea în pat și să se uite la filme romantice cu iubitele lor. Frigul activează dorința de căldură și confort alături de ceilalți.

10. Se spune că ai noroc dacă prinzi frunze pe timp de toamnă. Fiecare dintre ele reprezintă o lună norocoasă anul următor, scrie howandwhy.ro.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top