Alătură-te comunităţii Altfel.md

Reactorul nr.4 a primit un sarcofag nou, iar Zelenski declară Cernobîl zonă științifico-turistică deschisă

Foto: UA News

Călătorii

Reactorul nr.4 a primit un sarcofag nou, iar Zelenski declară Cernobîl zonă științifico-turistică deschisă

Un nou sarcofag a fost pus în funcțiune deasupra reactorului nr.4 de la centrala nucleară Cernobîl, iar cu această ocazie, situl centralei din Pripeat a fost declarat deschis pentru turiști deliderul ucrainean Volodimir Zelenski printr-un decret prezidențial.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a semnat joi un decret privind transformarea Zonei de Excludere de la Cernobîl într-un centru turistic pentru vizitatorii din întreaga lume.

El a deja a dat instrucțiuni să fie analizată problema atragerii investițiilor în dezvoltarea obiectului într-unul turistic.

Totuși, specialiștii nu au ajuns încă la un consens cu privire la gradul de pericol din Zona de Excludere, anunță UA News.

Potrivit președintelui ucrainean, toate interdicțiile privind vizitarea și filmarea valabile în zona de excludere vor fi ridicate. Zelenski speră să atragă la Cernobîl turiști din toată lumea.

„Astăzi am semnat un decret care înseamnă primul pas în procesul de transformare a Zonei de Excludere într-unul dintre punctele de dezvoltare ale noii Ucraine. În primul rând, vom crea un coridor „verde” pentru turiști și vom elimina corpția, nu vor mai exista cozile uriașe la punctele de control, nici refuzuri nefondate - impedimente pe care le pot întâlni turiștii atunci când ajung la punctul de control” a afirmat șeful statului.

Construirea sarcofagului care a costat 2 miliarde de euro, dintre care 715 milioane au fost transferațide către Banca Europeană pentru reconstrucție și dezvoltare (BERD) și comunitatea internațională.

„Este o nouă etapă pentru transformarea Cernobîlului într-un mediu sigur și fără pericol”, a transmis BERD într-un comunicat.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top