Alătură-te comunităţii Altfel.md

Motivul pentru care o actriță renumită de la Hollywood îndeamnă femeile la „grevă sexuală”

Foto: Sky News

La ei

Motivul pentru care o actriță renumită de la Hollywood îndeamnă femeile la „grevă sexuală”

Actrița Alyssa Milano, cunoscută drept o activistă în cadrul mișcării #MeToo, le îndeamnă pe femei să intre în „grevă sexuală”, pentru a protesta față de noua lege împotriva avortului adoptată de statul american Georgia, relatează Știrile Protv.

„Drepturile noastre sunt încălcate. Până când noi, femeile, nu vom avea control legal asupra trupului nostru, nu putem risca să rămânem însărcinate. Alăturați-vă și nu mai faceți sex până când nu ne primim înapoi corpurile”, a scris actrița pe Twitter.

Guvernatorul statului american Georgia a promulgat, marţi, o lege care le interzice femeilor în acest stat conservator să avorteze din momentul în care bătăile de inimă ale fătului pot fi detectate, informează BBC.

Legea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Mesajul postat de Alyssa Milano a generat un val de reacții, pro și contra, pe rețelele de socializare. Astfel, hashtag-ul #SexStrike a devenit rapid viral, mesajul actriței fiind restribuit de peste 15.000 de ori.

Printre cei care s-au declarat în sprijinul inițiativei se numără actrița Bette Midler: „Sper ca femeile din Georgia să nu mai întrețină relații sexuale cu bărbați până când aceste nedreptăți nu sunt rezolvate”, a scris Bette Midler.

Mai multe vedete de la Hollywood au reacționat după promulgarea legii de către guvernatorul statului american Georgia.

Zeci de actori, printre care Ben Stiller, Alec Baldwin şi Alyssa Milano, au transmis într-o scrisoare că nu vor mai putea lucra „cu conştiinţa împăcată” în Georgia - un loc popular pentru turnarea de filme - dacă legea va fi promulgată.

Texte similare adoptate în Kentucky şi Mississippi au fost blocate de tribunale şi este probabil ca legea din Georgia să aibă aceeaşi soartă.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top