Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video/foto) Prima trupă „techno BDSM” calificată la Eurovision îl provoacă pe premierul Israelului la o luptă amicală

Foto: Mummi Lu

Evenimente

(video/foto) Prima trupă „techno BDSM” calificată la Eurovision îl provoacă pe premierul Israelului la o luptă amicală

Hatari, prima trupă „techno BDSM” calificată la Eurovision, este acuzată că susţine boicotarea Israelului, iar o organizaţie de la Tel Aviv a cerut ministrului de Interne să refuze islandezilor intrarea în ţară, unde se va desfăşura ultima etapă a concursului. Totodată, trupa îl provoacă pe primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, să ia parte la un meci de lupte amical.

Hatari, care va reprezenta Islanda în finala concursului Eurovision 2019 de la Tel Aviv, se autodefineşte ca „trupă techno BDSM (dominanţă, subordonare, constrângere, sadomasochism) anticapitalistă” şi a câştigat selecţia naţională din insula nordică în primele zile ale lunii martie, relatează NME.

Participarea ei la ultima fază a concursului muzical european este pusă sub semnul întrebării după ce asociaţia Shurat HaDin din Israel a atras atenţia că trupa a susţinut în trecut o mişcare de boicotare artistică a statului din Orientul Apropiat.

Organizaţia care este cunoscută pentru activitatea de sprijinire a victimelor acţiunilor teroriste a cerut ministrului de Interne să refuze intrarea trupei islandeze în ţară, avertizând că membrii acesteia vor profita de prezenţa pe scenă pentru a protesta faţă de Israel. De altfel, în Islanda s-au făcut auzite voci care au cerut boicotarea concursului Eurovision în acest an.

Trupa, care este acuzată că a semnat, anul trecut, o petiţie care solicita chiar boicotarea acestei ediţii a concursului, a dat o declaraţie prin care îl invită pe primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, să ia parte la un meci de lupte amical, a doua zi după finala Eurovision, în Piaţa Magen David din Tel Aviv.

Islandezii cer ca, în cazul în care vor câştiga ei partida de lupte, „să fie înfiinţată, sub conducerea Hatari, prima colonie BDSM pe coasta Mediteranei”, iar, dacă va câştiga premierul israelian, acesta să primească un mic arhipelag în sudul Islandei, Vestmannaeyjar.

Cea de-a 64-a ediţie a concursului Eurovision va avea loc între 14 şi 18 mai, la Tel Aviv, după ce, în 2018, competiţia a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta.

Prima ediţie Eurovision a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Urmăriți mai jos videoclipul oficial al piesei înregistrate la concursul muzical Eurovision 2019, care se va desfășura la Tel Aviv:

Hatari / Sursa:Mummi Lu
Hatari / Sursa:Mummi Lu
Hatari / Sursa:Mummi Lu

sursa: Gândul.info

comentarii

comentarii

Mai mult din: Evenimente

To Top