Alătură-te comunităţii Altfel.md

Studiu: Care este cel mai important factor de care depinde fericirea

Foto: Brand New Images

Lifestyle

Studiu: Care este cel mai important factor de care depinde fericirea

Cunoscutul psihiatru Robert Waldinger povesteşte cum din experienţele şi cursurile urmate a învăţat să fie conştient de sine şi abia apoi să fie conştient de ceilalţi, ce este arta ascultării active şi disciplina de a fi generos şi de a-şi îngriji prieteniile.

Potrivit Adevărul, în 1938, la Colegiul Harvard a fost realizat cel mai lung studiu care a avut „fericirea” ca subiect de cercetare, din care a reieşit că „relaţiile de calitate ne menţin mai fericiţi şi mai sănătoşi”, scrie jeffbullas.com.

Sfaturi despre cum dezvoltăm relaţii de calitate:

Fii generos Generozitatea nu este doar despre bani, ci şi despre timpul acordat. Învaţă să-ţi asculţi prietenii, să le oferi sfaturi atunci când au nevoie şi să-i asiguri că le vei fi alături oricând au nevoie.

Dedică-ţi timp interacţiunii cu prietenii şi renunţă la reţelele sociale Renunţă la obsesia de a petrece timp în faţa laptopului. Avem tendinţa de a sta închişi între patru pereţi vizionând ecrane mai mari sau mai mici, uitând să hrănim relaţiile cu oamenii care contează în viaţa noastră.

Amintiţi-vă ziua de naştere a prietenilor Este atât de simplu, dar foarte important. Nici nu ştiţi cât de mult contează pentru o persoană faptul că îţi aminteşti că este o zi important din viaţa ei. Unul dintre cele mai simple moduri de a vă aminti este să folosiţi una din aplicaţiile ce se pot instala pe telefonul mobi.

Sunaţi doar pentru a întreba: „eşti bine?” Femeile sunt bune la socializare, bărbaţii mai puţin. Dar indiferent dacă aveţi ceva de povestit sau doar vreţi să vedeţi ce face un prieten, nu vă feriţi să-I sunaţi pentru a vedea ce mai face. Relaţia nu va supravieţui dacă nu este hrănită.

Ascultaţi activ Simpla prezenţă nu este suficientă, învăţaţi să ascultaţi activ. Dacă v-aţi aşezat la masă cu cineva şi vreţi să simtă că sunteţi interesat de ce spune, lăsaţi telefonul mobil sau nevoia de a cerceta locul în care vă aflaţi şi fiţi acolo pentru a-l asculta.

Ţineţi-vă de promisiuni Când promiţi că vei rezolva ceva, asigura-te că o faci. Cuvintele nu au valoare, acţiunile contează cu adevărat.

Preţuieşte timpul Timpul este o resursă limitată şi nimic nu spune mai multe despre cum preţuieşti pe cineva decât oferindu-i timpul tău.

Fii pozitiv Conform studiilor, pozitivitatea şi încurajările sunt calităţile cele mai dorite atunci când cineva doreşte să-şi facă un nou prieten.

Nu judeca Nici unul dintre noi nu este perfect. Încercaţi să vă opriţi din a face judecăţi, este unul din cei mai mari duşmani ai unei relaţii.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lifestyle

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top