Alătură-te comunităţii Altfel.md

Momentul în care agenții FBI sparg casa unui miliardar american, din anturajul lui Donald Trump, arestat pentru trafic sexual cu minore

Foto: Stephanie Keith/Getty Images

La ei

Momentul în care agenții FBI sparg casa unui miliardar american, din anturajul lui Donald Trump, arestat pentru trafic sexual cu minore

Miliardarul Jeffrey Epstein, un apropiat al actualului președinte american, a fost arestat sâmbătă și inculpat pentru trafic sexual cu minore, iar scandalul care a făcut înconjurul lumii, ar putea avea repercursiuni grave asupra lui Donald Trump, dar și asupra fostului președinte, Bill Clinton.

După ce a fost arestat, sâmbătă, pe aeroportul Teterboro, statul New Jersey, la întoarcerea din Paris, agenții FBI au primit mandat de a-i percheziționa locuința.

În urma raidului 20 de agenți FBI și 10 agenți NYPD (n.r. Poliția din New York), în casa miliardarului din New York ar fi fost găsită o colecție impresionantă de imagini cu minore în ipostaze sexuale și un seif plin cu CD-uri etichetate drept „fete goale”, afirmă autoritățile americane, citate de Daily Mail.

Investitorul în vârstă de 66 de ani este acuzat că a „exploatat şi abuzat sexual“ zeci de minore între 2002 şi 2005 în casele sale din New York şi Palm Beach, statul Florida. Unele dintre victime aveau doar 14 ani.

Momentul în care agenți FBI însoțiți de polițiști au venit să percheziționeze casa lui Epstein din New York, evaluată la 77 milioane de dolari / Sursa:CEO Magazine

Acum, Epstein este inculpat pentru două capete de acuzare - exploatare sexuală şi conspiraţie asociată exploatării sexuale -, care ar putea să îi aducă o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Procurorii au cerut ca Epstein să nu fie eliberat pe cauţiune, făcând referire la abundenţa de dovezi, între care şi un extraordinar număr de fotografii cu fete foarte tinere în ipostaze indecente. O cameră unde se efectuau masajele este echipată exact ca acum 15 ani, cu o masă şi accesorii sexuale. „Acuzatul, un prădător sexual înregistrat, nu şi-a schimbat comportamentul, nu s-a îndreptat, nu a fost găsit vinovat şi pedepsit, şi nu se căieşte”, avertizează ei în rechizitoriu.

Afacerea Epstein pune deja în încurcătură administraţia Trump. Din anii 90, datează contactele lui Epstein şi Trump. Presa americană scrie că cei doi nu sunt intimi, dar s-au încrucişat în aceleaşi cercuri din New York şi Palm Beach, scrie Adevărul.

În 2002, pe vremea faptelor imputate lui Epstein, Trump dezvăluia într-o revistă că îl cunoştea de 15 ani. „E un tip grozav, e tare distractiv să-l ai prin preajmă. Se spune chiar că-i plac femeile frumoase la fel de mult ca mie, multe dintre ele tinere”, spunea preşedintele american. Cei doi au ajuns la un moment dat implicaţi în aceeaşi plângere în instanţă.

În iunie 2016, o femeie i-a acuzat la un tribunal civil că au violat-o în mod repetat în 1994, pe când avea 13 ani. Ea spune că a fost legată de un pat şi lovită deşi îi implora să se oprească, după care i s-a transmis să tacă pentru siguranţa ei şi a familiei sale. Trump s-a distanţat de Epstein începând cu 2008, când au apărut primele relatări în presă despre legăturile acestuia din urmă cu minore, scrie presa americană.

Jeffrey Epstein și Donald Trump / Sursa:Davidoff Studios/Getty Images

Şi Bill Clinton, preşedinte al SUA în perioada 1993-2001, l-a cunoscut destul de bine pe Jeffrey Epstein. Fostul lider de la Casa Albă a recunoscut că a zburat de câteva ori cu avionul privat al miliardarului newyorkez, un Boeing 727. Însă presa americană a calculat până acum 26 de zboruri cu acest avion supranumit „Lolita Express”.

Porecla vine de la faptul că acest aparat de zbor a fost folosit de Epstein pentru a-şi duce amicii şi cunoştinţele pe insula sa din Caraibe, Little Saint James, cunoscută ca „Insula Orgiilor”.

În 2015, la şapte ani de la primul proces al lui Epstein pentru acuzaţii de trafic sexual cu minore, New York Post scria despre faptul că miliardarul continua vechile practici. Potrivit publicaţiei americane, tinere rusoaice soseau la acea vreme la New York cu numărul de telefon al lui Epstein în buzunar în speranţa de a face carieră.

Întrebarea care se pune în prezent este dacă miliardarul va negocia o reducere a pedepsei în numele altor beneficiari ai reţelei sale. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 45 de ani de închisoare cu executare.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top