Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Clipul piesei „Moskva”, șters de pe YouTube după recordul de dislike-uri. GUF: „Nu știam că vin alegerile”

Foto: Timati/TouTube

Lol

(video) Clipul piesei „Moskva”, șters de pe YouTube după recordul de dislike-uri. GUF: „Nu știam că vin alegerile”

Rapperul Guf a postat pe Instagram un scurt video în care a prezentat scuze pentru piesa realizată în colaborare cu Timati, „Moskva”, lansat de Ziua orașului Moscova și în ajunul alegerilor pentru Duma orașului. Potrivit artistului, el nu știa despre alegeri - i s-a spus „că orașul trebuie felicitat”.

Guf s-a declarat șocat de efectele provocate de piesa nefastă și de numărul record de critici pe care le-a atras.

„Îmi pare foarte rău că nu urmăresc situația politică din țară și din Moscova. *** Așa, nu știam că avem alegeri”, a spus rapperul. El a dat asigurări că „s-a implicat în acest proiect cu tot entuzismul” pentru că i s-a spus că „ trebuie să felicităm orașul de ziua lui, pentru că suntem moscoviți și că ar fi drăguț”, „m-au tras pe sfoară”.

Guf a adăugat că nu a primit „niciun ban” pentru acest proiect, însă nu este sigur dacă Timati, la fel, nu a cîștigat bani pentru asta. „Nu am nicio dovadă, dacă aș fi avut, aș fi vorbit despre asta”, a spus rapperul, adăugând că mai mult nu va colabora cu Timati.

În video Guf afirmă că este mândru de tinerii din Moscova, care „pricep foarte bine în politică”, iar pe viitor, va cere sfatul oamenilor care cunosc mai multe despre situația politică, așa cum el niciodată nu a fost foarte interesta de această temă.

La rândul său, Timati a scris și el că va șterge clipul „Moskva”. A explicat că dorește să înceteze să „ațâțe oamenii fără niciun motiv” și „acest val de negativitate”. Rapperul consideră că „opiniile de rezonanță sunt adesea percepute prin prisma negativității” și că în acest caz „s-a întrecut măsura”. El a dat asigurări că „nu a avut scopul să jignească pe nimeni”.

Videoclipul a adunat cinci milioane de vizualizări, 84 de mii de like-uri și 1,4 milioane de deslike-uri, înainte de a fi eliminat de pe YouTube. Totuși, asemenea „piese de artă” nu se pierd definitiv în lumea virtuală, fiind copiate de alți useri:

Rapperii ruși Timur Yunusov și Alexei Dolmatov, cunoscuți sub pseudonimele Timati și GUF, au lansat la 7 septembrie videoclipul piesei „Moskva”, iar data a coincis cu aniversarea a 872 de ani ai Moscovei, dar și cu ajunul alegerilor pentru Duma capitalei ruse.

Se pare că videclipul spectaculos, filmat din kopter, a fost eclipsat de textul piesei, în care Timati, un cunoscut susținător al actualei guvernări, dar și GUF, au citit versuri în care s-au declarat „rezidenți din a cincea generație” ai Moscovei, menționând că ei nu merg la mitinguri și nu „vorbesc prostii” (n.red. nu promovează idei antiguvernamentale). Cei doi i-au pomenit și lăudat pe toți primarii Moscovei pe care și-i amintesc, în special pe actualul primar, Serghei Sobyanin.

Alte versuri spun că „Moscova este orașul în care nu se petrec parade gay”, dar și „chintesența intelectualilor și a Jamshuților (n.red. gastarbaiterilor)”, versuri care de asemenea au stârnit furia internauților.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lol

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top