Alătură-te comunităţii Altfel.md

Obsesia lui Charlie Chaplin pentru adolescente

Foto: charliechaplin.com

Pe bune

Obsesia lui Charlie Chaplin pentru adolescente

Personajul inocent pe care starul filmelor mute îl interpreta pe marele ecran nu se asemăna deloc cu cine era actorul în viaţa reală.

Charlie Chaplin avea o slăbiciune pentru femeile foarte tinere, de fapt pentru adolescente. Când avea 29 de ani s-a însurat pentru prima dată, iar la altar l-a însoţit o puştoaică de numai 16 ani, pe nume Mildred Harris (cu care s-a însurat în 1918). Mariajul lor n-a durat mult (până în 1920), cel mai probabil diferenţa de vârstă dintre cei doi soţi şi-a spus cuvântul. Aşadar Chaplin a divorţat şi a început să-şi caute o nouă nevastă.

Surprinzător sau nu, a doua soţie a lui Charlie avea tot 16 ani! În 1924, adolescenta Lita Grey s-a măritat cu starul filmelor City Lights, Modern Times şi The Great Dictator pentru că se afla într-o situaţie delicată – era însărcinată. Doar că mariajul celor doi nu a rezolvat problema tinerei, dimpotrivă. Cei doi soţi au avut numeroase discuţii în contradictoriu, iar doamna Chaplin a şi declarat, la un moment dat, că partenerul ei de viaţă a încercat să o convingă să facă avort. Divorţul scandalos dintre ei – care s-a petrecut după 3 ani de mariaj – i-a afectat reputaţia celui mai mare actor al secolului XX.

Cu toate că trecuse deja prin două eşecuri maritale, Chaplin a mai dat încă două şanse mariajului. A treia căsnicie a fost cu o femeie de asemenea tânără, Paulette Goddard pe numele ei (cu care a fost căsătorit din 1936 până în 1942), iar a patra oară a cerut-o de soţie pe o adolescentă de 18 ani, Oona O’Neill. Iar el avea pe-atunci 50 şi ceva de ani.

Ultimul mariaj al superstarului hollywoodian a fost şi cel care a durat toată viaţa lui, adică până la 88 de ani. Pare că îşi găsise fericirea în cuplu şi cel mai probabil aşa şi era, însă mariajul lui Charlie nu era nici pe departe unul tradiţional.

Chaplin a fost cunoscut, la vremea lui, ca un playboy veritabil, un cuceritor de femei tinere care nu se putea limita la o singură persoană de sex feminin în viaţa lui, ci adora să experimenteze, să treacă dincolo de limitele impuse de societate. Mai mult decât infidelitatea, legendarul actor şi regizor a fost tentat şi de anumite comportamente sexuale deviante. Nu se cunosc multe amănunte despre acest lucru, însă succesul răsunător pe care l-a avut la Hollywood cu siguranţă că i-a prilejuit acestuia numeroase aventuri amoroase chiar la limita legii.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top