Alătură-te comunităţii Altfel.md

Rusia: Doi părinți care și-au luat copilul la protestul neautorizat al opoziției ar putea fi decăzuți din drepturile părintești

Foto: Serghei Fomin/Facebook

La ei

Rusia: Doi părinți care și-au luat copilul la protestul neautorizat al opoziției ar putea fi decăzuți din drepturile părintești

Procurorii din Rusia vor să-i decadă din drepturile părinteşti pe doi părinţi care şi-au luat fiul de un an la protestul neautorizat al opoziţiei din 27 iulie, potrivit unui comunicat al procuraturii din Moscova.

În comunicatul procuraturii se menționează că cei doi au pus viaţa bebeluşului în pericol prin faptul că l-au încredinţat unei a treia persoane și au înaintat un demers în instanță cu cererea de a-i lipsi pe cei doi de drepturile asupra copilului.

„În timpul protestului, pătinţii l-au înmânat pe copilul lor mic, care era neajutorat, având în vedere vârsta sa fragedă, unei a treia persoane, astfel punând în pericol sănătatea şi viaţa băiatului”, se arată în comunicat.

„Şi astfel, prin exploatarea copilului, părinţii au abuzat de drepturile părinteşti în detrimentul inetreselor fiului lor”.

Cei doi părinți cu copilul lor, la miting / Sursa:Serghei Fomin/Facebool

În același comunicat al procuraturii se menționează că „aceste încălcări au servit drept temei de sesizare de către procuror a instanței, în conformitate cu p. 1 a art. 45 din Codul de procedură civilă al Federației Ruse, privind lipsirea soților de drepturi părintești”.

Cei doi părinți au fost fotografiați în timp ce transmit copilul unei terțe persoane / Sursa:vm.ru

În document se mai menţionează că şi alţi părinţi care şi-au adus copiii mici la proteste, precum şi persoane care au încurajat minori să participe la demonstraţiile de pe 27 iulie şi 3 august sunt anchetaţi.

Cei doi părinți au fost fotografiați în timp ce transmit copilul unei terțe persoane / Sursa:newstes.ru

Protestul de pe 27 iulie a fost parte a unei serii de manifestaţii mai ample faţă de excluderea candidaţilor din opoziţie de la participarea la alegerile locale din Moscova, care vor avea loc luna viitoare. Mii de persoane au fost reţinute la acest miting şi la un altul care a fost organizat o săptămână mai târziu.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top