Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) O senatoare din SUA vrea să candideze la alegerile prezidențiale pentru a legaliza marijuana la nivel federal. „Cred că le aduce oamenilor multă bucurie”

Foto: Chip Somodevilla

La ei

(video) O senatoare din SUA vrea să candideze la alegerile prezidențiale pentru a legaliza marijuana la nivel federal. „Cred că le aduce oamenilor multă bucurie”

Senatoarea americană Kamala Harris, care vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2020 din partea Partidului Democrat, a declarat că susține legalizarea marijuanei la nivel federal. Mai mult, fosta procuroare a recunoscut că a încercat acest drog pe când era studentă, scrie libertatea.ro

În vârstă de 54 de ani, Kamala Harris a anunțat că se va înscrie în cursă pentru a fi nominalizată de Partidul Democrat drept candidat la alegerile prezidențiale din 2020. Senatoarea democrată din California este considerată ca fiind unul dintre favoriți.

Fost procuror al oraşului San Francisco, Harris nu a susţinut legalizarea marijuanei în momentul în care a candidat cu succes, în 2014, pentru postul de procuror general al statului California, relatează Agerpres.

În timpul campaniei pentru Senat din 2016, Kamala Harris a refuzat să susțină această inițiativă care a fost, ulterior, aprobată prin referendum de legalizare a consumului de marijuana în statul California.

Într-un interviu acordat unei emisiuni radio cu audiență națională, senatoarea Kamala Harris a recunsocut că a fumat marijuana pe când era studentă la Universitatea Howard din Washington, în anii 1980.

Senatoarea a făcut aluzie la fostul președinte Bill Clinton, care, în 1992, a recunoscut că a încercat să fumeze marijuana în facultate, însă a precizat că nu a tras fumul în piept.

Întrebată dacă ar fuma din nou marijuana dacă acest drog ar fi legalizat la nivel federal, Kamala Harris a râs și nu a oferit un răspuns direct.

Până în decembrie 2018, zece state americane şi districtul federal Columbia legalizaseră folosirea unor mici cantităţi de marijuana în scop recreativ. Drogul este, însă, interzis în continuare la nivel federal.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

To Top