Alătură-te comunităţii Altfel.md

Un videoclip al Allei Pugaciova, interzis pe timpul URSS, a fost publicat cu ocazia aniversării artistei

Foto: Captură Youtube/Советское телевидение. ГОСТЕЛЕРАДИОФОНД России

Cultură

Un videoclip al Allei Pugaciova, interzis pe timpul URSS, a fost publicat cu ocazia aniversării artistei

Cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a cântăreței Allei Pugaciova, Agenția de Stat pentru Televiziune și Radio a publicat pe YouTube videoclipul pentru piesa „Aisberg”, interzis pe timpul Uniunii Sovietice, scrie Rosiiskaia Gazeta.

Videoclipul a fost filmat în 1984 în orașul Sochi, dar în eter s-a aflat doar o singură dată, la televiziunea din Leningrad - astăzi Sankt Petersburg.

Videoclipul a fost interzis datorită faptului că postura lui Alla Pugaciova, care apărea îmbrăcată într-o blană de vulpe polară sprijinindu-se de o sanie, i s-a părut unui politician extrem de vulgară.

Videoclipul putea fi găsit online și înainte, dar numai în condiții de proastă calitate, mai exact, ceea ce a fost copiat de pe televizor, în acea singură dată când a putut fi vizionat.

Acum, după 35 de ani de la lansare, clipul este disponibil în versiunea originală.

Piesa „Aisberg” a fost compusă de Igor Nikolaev, pe timpul când acesta făcea parte din ansamblul Allei Pugaciova, iar versurile au fost scrise de Lidia Kozlova.

Alla Pugaciova este una din cele mai cunoscute figuri din Rusia dar și una din cele mai bogate.

A fost desemnată Artistă emerită a Poporului a Federației Ruse și laureată a Premiului de Stat al Federației Ruse.

În repertoriul ei sunt peste 500 de piese în limbile rusă, engleză, germană, franceză, ebraică, finlandeză și ucraineană, iar discografia ei conține peste 100 de viniluri, CD-uri și DVD-uri. Înafară de Rusia și țările din fosta URSS, albumele Allei Pugaciova au fost lansate în Japonia, Coreea, Suedia, Finlanda, Germania, Polonia, Cehoslovacia și Bulgaria. Tirajul total al discurilor sale este de 250 de milioane de exemplare.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top