Alătură-te comunităţii Altfel.md

O epavă a unei nave de război importante din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită

Foto: RV Petrel

Istorie

O epavă a unei nave de război importante din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită

Unul dintre primele cuirasate japoneze care a fost scufundat de forţele americane în timpul celui de Al Doilea Război Mondial a fost descoperit pe coasa Insulelor Solomon de o organizaţie de cercetare fondată de miliardarul Paul Allen.

Nava imperială japoneză Hiei, care s-a scufundat pe 14 noiembrie 1942, a fost văzută pe fundul mării de către experţii de la bordul navei de cercetare RV Petrel, scrie Fox News, citat de Descoperă.ro.

„Hiei a fost avariată de un obuz de la USS San Francisco pe 13 noiembrie, care a distrus sistemul de direcţie”, au explicat cei de la RV Petrel. „În următoarele 24 de ore a fost atacată cu mai multe tipuri de torpile şi de bombardiere B-17. Hiei s-a scufundat în seara zilei următoare şi 188 dintre membrii echipajului şi-au pierdut viaţa”, au adăugat experţii.

Geamurile de sticlă ale navei Hiei / Sursa:RV Petrel

Cuirasatul a fost găsit stând invers în coasta din nord-vestul pe Insula Savo. Imaginile postate pe Facebook arată tunurile de calibrul 127 mm şi geamurile intacte din carena vasului (imaginea de mai sus).

Descoperirea face parte dintr-o lungă serie de astfel de realizări ale organizaţiei create de cofondatorul Microsoft care a murit în 2018. Printre acestea, se află şi descoperirile epavelor USS Helena, USS Lexington, USS Juneau şi cea mai mare, realizată în 2017, epava vasului USS Indianapolis din Marea Filipinelor.

De asemenea, cercetătorii au realizat şi o imagine generală a epavei cu ajutorul sonarului:

O imagine generală a epavei cu ajutorul sonarului / Sursa:RV Petrel
O elice a epavei Hiei / Sursa:RV Petrel
comentarii

comentarii

Mai mult din: Istorie

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top