Alătură-te comunităţii Altfel.md

Tehnologia salvează vieți în Siria. O aplicație de mobil le spune oamenilor unde vor cădea bombele

Foto: DIAA AL DIN/ANADOLU AGENCY/GETTY IMAGES

Sci-Tech

Tehnologia salvează vieți în Siria. O aplicație de mobil le spune oamenilor unde vor cădea bombele

Tehnologia poate salva foarte multe vieți în Siria, țară măcinată de război. Trei oameni au creat o aplicație pentru smartphone care folosește sunetul pentru a prezice când vor avea loc următoarele atacuri cu bombe. Aplicația ajută astfel oamenii să obțină mai mult timp pentru a se salva de explozii.

Cum funcționează aplicația

Când observatorii aflați în apropierea bazelor aeriene guvernamentale văd avioane de război că decolează, ei introduc tipul avionului, direcția și coordonatele într-o aplicație de Android, care trimite informațiile către serverele aplicației Hala, scrie Wired.com, citat de Libertatea.

Aplicația Hala / Sursa:Google Play

Senzorii montați apoi în copaci sau clădiri adună date acustice. Acestea ajută aplicația să detecteze tipul de avion, locul în care se află și direcția zborului.

Totodată, aplicația adună toate datele, le compară cu fostele atacuri și prezice în ce zonă vor pica viitoarele bombe, precum și în ce zonă vor ajunge. Dacă există posibilitatea unui atac, sistemul generează o alertă pe care o difuzează pe rețelele sociale.

Oamenii au astfel 8 minute să se salveze înainte ca bombele să lovească.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top