Alătură-te comunităţii Altfel.md

Victorie pentru cocoșul Maurice! Unul dintre cele mai dezbătute procese din Franța a luat sfârșit

Foto: Xavier Leoty/AFP

Pe bune

Victorie pentru cocoșul Maurice! Unul dintre cele mai dezbătute procese din Franța a luat sfârșit

Cocoşul Maurice este liber să cânte, este decizia tribunalului din localitatea Rochefort în procesul care a bulversat și amuzat în aceeași măsură societatea franceză.

Maurice a fost reclamat de vecinii stăpânei sale, un cuplu pensionat care deține o casă de vacanță în apropiere. Acest caz a fost o simbolică dispută a mediului rural împotriva mediului urban.

Cazul a fost luat în serios şi s-a ajuns la tribunal, unde judecătorii i-au dat dreptate până la urmă lui Maurice, astfel încât pasărea poate anunţa în continuare răsăritul soarelui, fără să mai fie reclamat.

Iar cei care l-au acuzat de gălăgie trebuie să plătească acum o mie de euro drept daune proprietarei cocoşului, la care se adaugă cheltuielile de judecată.

Întâmplarea a stârnit numeroase reacţii, inclusiv din partea lui Bruno Dionis du Sejour, primar din Gajac, o comună cu 400 de locuitori din sud-vestul ţării, care a declarat că vrea ca zgomotele specifice din mediul rural să fie incluse în „patrimoniul naţional” francez.

Totuși, acest caz nu este unicul în Franța. Recent, aproximativ 50 de raţe şi de gâşte au fost acuzate în instanţă că măcăie prea tare. Reclamanții sunt un cuplu de orășeni care și-au cumpărat o locuință în Soustons, o localitate rurală din sud-vestul țării.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top