Alătură-te comunităţii Altfel.md

Situaţii de urgenţă la Hollywood: Actori care au fost răpiţi, dar au scăpat cu viaţă

Foto: Vulture/Getty Images

Lifestyle

Situaţii de urgenţă la Hollywood: Actori care au fost răpiţi, dar au scăpat cu viaţă

Unii oameni cred că celebritățile sunt oameni fără grijă pe această lume. Dar acest lucru nu este adevărat și ele sunt la fel de expuse la pericole la fal ca orice muritor de rând. Unii dintre ei au fost răpiți de niște oameni care nici nu bănuiau despre statutul lor de celebritate, iar alții au avut noroc că au plătit un pic mai mult pentru securitatea proprie.

Benedict Cumberbatch

Pe vremea când încă nu era un nume faimos în Cetatea Filmului, actorul britanic se afla în Africa de Sud cu doi dintre prietenii lui şi s-au aflat, toţi trei, într-o situaţie foarte periculoasă. În 2005, când erau în Durban, Benedict şi amicii lui au oprit maşina, la marginea unui drum, pentru a schimba un cauciuc. Făcuseră pană. Nimic neobişnuit în asta, doar că, pe când îşi vedeau ei de treaba lor, au apărut, din senin, şase indivizi armaţi.

Aceştia le-au cerut toţi banii pe care-i aveau la ei, după care i-au legat pe actor şi prietenii lui şi i-au luat cu ei, în maşina lor. Îi răpiseră. I-au dus într-o zonă mai retrasă, unde Cumberbatch a fost luat brutal din maşină şi aruncat la pământ. Actorul se gândea, în acele secunde preţioase, că gata, totul avea să se termine pentru el. Credea că îi venise sfârşitul.

Benedict Cumberbatch / Sursa:Erika Burchett/The Wall Street Journal

În mod subit şi inexplicabil, n-a fost aşa. Răufăcătorii le-au dat drumul fără să le mai spună nimic celor trei prieteni. Întregul incident şi-a pus destul de mult amprenta asupra actorului, care a declarat pentru Hollywood Reporter că a început să vadă cu totul altfel viaţa din acel moment, să o preţuiască mult mai mult.

Jeremy London

Tot în jurul unei pene s-a petrecut şi următoarea răpire. Starul din Party of Five făcuse pană şi s-a oprit să-şi schimbe cauciucul, când câţiva bărbaţi, apăruţi parcă de nicăieri, s-au oferit să-l ajute pe actor. Şi chiar au făcut asta, dar, după ce au reuşit să schimbe roata, l-au şi răpit. Era iunie 2010. Bărbaţii cu pricina au mers cu Jeremy în maşină o vreme destul de îndelungată, timp în care i-au dat acestuia ecstasy şi metamfetamină.

După asemenea plimbare ieşită din comun, London a fost dat afară din maşină şi a rămas fără vehicul. Îi furaseră maşina. Întreaga poveste e atât de ciudată, încât n-a fost crezută nici măcar de mama răpitului sau de fratele lui geamăn. Şi asta mai ales pentru că London era un fost dependent de droguri, care probabil că inventase destule poveşti incredibile la viaţa lui.

Jeremy London / Sursa:MIGeeScene

Totuşi, de data asta, spunea adevărul, pentru că, în martie 2011, unui dintre răpitorii lui şi-a recunoscut vina, la tribunal, dându-i dreptate victimei.

Russell Crowe

Actorul din Gladiatorul n-a fost cu adevărat răpit, dar era cât pe ce să fie, doar că cei de la FBI le-au dejucat planul celor care voiau să-l răpească. Iac cei care au vrut să-l răpească pe Crowe era nimeni altcineva decât Al-Qaida, care plănuiseră „o schemă de destabilizare culturală”, care avea drept ţintă un număr de americani emblematici. Totul s-a întâmplat în martie 2001. Russell a declarat atunci că era pentru prima dată când auzise de organizaţia teroristă care avea să bage sperieţii în întreaga planetă cu acţiunile sale criminale.

Russel Crowe / Sursa:@russellcrowe/Instagram

Totuşi, cum a reuşit Crowe să scape? În primul rând avea propriii lui bodyguarzi – care iată că s-au dovedit mai mult decât bineveniţi prin preajma starului hollywoodian – şi, în alt doilea rând, aflând despre planurile Al-Qaida, FBI a cerut protecţie suplimentară pentru celebrul actor. Aşadar, Russell Crowe a scăpat de răpire pentru că a fost păzit zi şi noapte de autorităţile americane sau din cauza faptului că teroriştii şi-au dat seama că Russel nu este american de origine, fiind născut în Noua Zeelandă.

sursa: Ok Magazine

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lifestyle

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top