Alătură-te comunităţii Altfel.md

Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului Coreei de Nord care a fost asasinat în 2017, era informator CIA

Foto: JoongAng Sunday/AFP/Getty Images

La ei

Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului Coreei de Nord care a fost asasinat în 2017, era informator CIA

Kim Jong Nam, fratele vitreg al actualului lider de la Phenian, care a fost asasinat în februarie 2017 în Malaysia, era informator al Agenției Centrale de Informații din SUA, potrivit publicației The Wall Street Journal, transmite Mediafax.

Potrivit WSJ, care citează o „persoană cunoscătoare a chestiunii”, Kim Jong Nam s-a întâlnit în mai multe rânduri cu agenți CIA.

„Mai mulți foști oficiali americani au declarat că fratele vitreg, care locuia în afara Coreei de Nord de mulți ani și nu avea o bază de putere cunoscută la Phenian, este puțin probabil să fi putut furniza detalii despre mecanismele interne secrete ale țării”, se afirmă în materialul publicat luni de WSJ.

Totodată, foștii oficiali din SUA au mai afirmat că, în mod aproape cert, Kim Jong Nam avea contacte și cu servicii secrete din alte țări, în mod particular din China, mai relatează publicația americană.

Oficiali sud-coreeni și americani au afirmat că autoritățile nord-coreene au ordonat asasinarea lui Kim Jong Nam, aparent în urma criticilor aduse regimului de la Phenian. Coreea de Nord însă a respins acuzațiile.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

To Top