Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) „Alfabetul Media pentru TINEri” ep. 1: Despre știrile false care inundă Internetul

Foto: captură

Actual

(video) „Alfabetul Media pentru TINEri” ep. 1: Despre știrile false care inundă Internetul

Primul episod al emisiunii „Alfabetul Media pentru TINEri” a fost lansat astăzi în limba română și rusă. Prima ediție a emisiunii este dedicată fenomenului Fake News.

Fake news-urile îți consumă timpul, te fac să cazi în plasa lor, îți cer să le distribui, iar în mediul online ai putea fi blamat că promovezi niște neadevăruri.

FAKE NEWS-ul reprezintă știri și informații false. Scopul acestuia este de a obține accesări, de a induce în eroare cititorul sau de a știrbi imaginea unei persoane publice.

De acceea trebuie să fii atent la: 1. Sursa pe care o accesezi; 2. Site-ul îți cere să distribui știrea pentru a o putea accesa: Atenție! nicio sursă credibilă nu îți va cere ceva contra informației; 3. Nu este citată vreo sursă; 4. Textul știrii nu are nicio tangență cu titlul.

Vedeți aici prima ediție a emisiunii în limba română:

Iar aici puteți urmări emisiunea în limba rusă.

Emisiunea va apărea periodic, în limba română și rusă, astfel încât să fie accesibilă publicului. Fiecare ediție a emisiunii „Alfabetul Media pentru TINEri” va avea un minut, timp în care va fi comasată informația utilă pentru fiecare subiect în parte.

În era digitală e nevoie să spunem multe prin puține cuvinte pentru a economisi din timpul celor care ne urmăresc. Iar noi, cei de la ALTFEL și UNIMEDIA asta ne propunem să facem în acest proiect - să oferim doar informație utilă, prin imagini și infografice interactive - toate în doar un minut.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top