Alătură-te comunităţii Altfel.md

Top 10 companii cu cele mai multe avioane Boeing 737 Max 8 - modelul de aeronave care s-au prăbușit în Etiopia și Indonezia

Foto: Boeing Graphic

Călătorii

Top 10 companii cu cele mai multe avioane Boeing 737 Max 8 - modelul de aeronave care s-au prăbușit în Etiopia și Indonezia

În ultimele șase luni, două avioane Boeing 737 Max 8 s-au prăbușit, unul în Indonezia și celalalt în Etiopia, aproape 350 de persoane pierzându-și viețile în aceste tragedii aviatice. În ambele cazuri, avioanele erau noi iar accidentul a avut loc în timpul decolării, asemănări care au îngrijorat atât pasagerii, cât și companiile aeriene.

Unele țări, precum China, Australia, Indonezia, dar și de operatorii Ethiopian Airlines, respectiv Cayman Airways, au consemnat la sol avioanele de acest model, până nu vor fi clare motivele prăbușirii celor două avioane și nu vor fi remediate problemele acestui model.

Pana in ianuarie 2019, Boieng a primit 5.011 de comenzi pentru astfel de aeronave. Dintre acestea, 350 au fost deja livrate. Fiecare din aceste avioane ar costa aproximativ 122 de milioane de dolari.

Care sunt companiile care au cele mai multe avioane Boeing 737 Max 8?

Cei de la Quartz au consultat datele publicate de producător și au făcut un top 10 țări care au cele mai multe avioane de acest model.

Top 10 țări care dețin cele mai multe avioane de tip Boeing 737 Max 8. Date disponibile din luna ianuarie 2019. / Sursa:Boeing/Quartz

Reamintim ca un avion Boeing 737 MAX 8 care apartinea companiei Ethiopian Airlines s-a prabusit, duminica dimineata, la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din Addis Abeba. Toti cei 157 de oameni aflati la bordul aeronavei au murit.

De asemenea, tot o astfel de aeronava s-a prabusit in octombrie 2018 in Indonezia. 189 de persoane au murit atunci.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

To Top