Alătură-te comunităţii Altfel.md

Noi descoperiri în Pompei, orașul străvechi din Italia înghițit de vulcanul Vezuviu

Foto: novi glas

La ei

Noi descoperiri în Pompei, orașul străvechi din Italia înghițit de vulcanul Vezuviu

Aproape 2000 de ani după ce Pompei a fost distrus de o erupție vulcanică, orașul vechi roman încă mai renunță la secretele sale îngropate de mult timp. Potrivit www.reuters.com fantasmele fantastice, mozaicurile conservate și graffitile obscene sunt doar câteva dintre descoperirile care au ieșit din cea mai mare sapă arheologică din anii 1950.

„Riscul de colaps, de daune grave este trecut. Acum, Pompei este destul de sigur”, a declarat Francesco Muscolino, 42 de ani, un arheolog care lucrează la program pentru www.reuters.com.

Lucrările extinse de conservare au permis cercetătorilor să descopere încă câteva zone din Pompei, încă îngropate sub resturi vulcanice, incluzând două case mari, alei, interioare foarte decorate și un snack bar luminos.

Pompei a fost scufundat de cenușă vulcanică când Muntele Vesuvius a explodat în anul 79 d. Hr., Ucigând mii de romani care nu aveau idee că locuiau sub unul dintre cei mai mari vulcani din Europa.

Astăzi, aproximativ 70% din orașul descoperit este accesibil și mai mult de 30 de clădiri restaurate pe deplin pot fi vizitate. În timpul lucrărilor au fost descoperite: o frescă a figurinei mitologice grecești, Narcissus, înclinat ușor pe un bloc de piatră și privindu-se la reflecția proprie, într-un bazin de apă, de asemenea o mică pictura de perete minunată, portretizând seducția Reginei spaniole Leda de Zeul grec Zeus, deghizat ca o lebădă.

"A fost minunat pentru că este foarte frumos și într-o stare foarte bună", a spus Stefania Giudice, unul dintre conservatorii însărcinați cu păstrarea noilor descoperiri pentru www.reuters.com

Accesul îmbunătățit a contribuit la ridicarea numărului de turisti, aproximativ 3,5 milioane de oameni venind în Pompei anul trecut, cu o creștere de un milion într-un deceniu. Se așteaptă și mai mulți vizitatori, deoarece cele mai recente descoperiri sunt descoperite treptat publicului.

Una din cele mai mari descoperiri a fost data de 17 octombrie scrisă în holul unei case mari, ceea ce prezintă în viziunea arheologilor, data în care a avut loc erupția vulcanului.

Mai mult de 270 de ani de la începerea primelor săpături grave, o treime din oraș, care acoperă aproximativ 165 de hectare (66,77 hectare), rămâne îngropată și neexplorată.

Autor: Lucia Scarevnea, stagiară.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

To Top