Alătură-te comunităţii Altfel.md

Pentagonul a cheltuit într-o singură lună 4,6 milioane de dolari pe crabi şi homari

Foto: Bartosz Luczak/Munchies - Vice

Pe bune

Pentagonul a cheltuit într-o singură lună 4,6 milioane de dolari pe crabi şi homari

Guvernul federal american pare să fi dus o viaţă de huzur, cheltuind 4,6 milioane de dolari pe alimente de lux, precum crabul sau homarul, în ultima lună a anului fiscal 2018, potrivit OpenTheBooks, o organizaţie non-profit care urmăreşte să transparentizeze bugetul federal, citată de Adevărul.

Potrivit raportului, agenţiile federale au cheltuit un total de 97 de miliarde de dolari pe contracte, anul trecut, o creştere cu 16 la sută faţă de anul fiscal 2017. În ultimele zile ale anului fiscal 2018, agenţiile şi-au crescut cheltuielile la 53 de miliarde, mai mult decât au cheltuit în întreaga lună august.

Aparent, acesta nu este un fenomen nou: în ultima lună a fiecărui an fiscal, agenţiile se străduiesc să cheltuiască ceea ce le rămâne din bugetul anul şi, dacă nu reuşesc acest lucru, există o grijă că vor primi mai puţini bani de la Congres anul care vine.

În afara crustaceelor scumpe, agenţiile au cheltuit banii contribuabililor şi pe mobilă, echipament CrossFit, telefoane şi tablete inteligente, echipament muzical, veselă de calitate şi alcool, printre alte categorii de lucruri.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

To Top