Alătură-te comunităţii Altfel.md

Concert pentru boicotarea Eurovision 2019, organizat pe ruinele unei clădiri din Palestina

Foto: Reuters

La ei

Concert pentru boicotarea Eurovision 2019, organizat pe ruinele unei clădiri din Palestina

Palestinienii din Fâșia Gaza cer boicotarea ediției din 2019 a concursului Eurovision, a cărui finală are loc sâmbătă, la Tel Aviv, și au organizat un concert printre ruinele unei clădiri bombardate, în același timp în care avea loc prima semifinală a concursului, scrie Digi24.ro.

Concertul, întitulat „Gazavision” a fost organizat printre mormanele de moloz rămase dintr-o clădire bombardată de avioanele militare israeliene la atacurile desfășurate între 4 și 6 mai.

Gazavision / Sursa:AFP

Evenimentul a fost organizat de Jusoor International Communications Group: „Eurovisionul va fi ținut în 2019 la Tel Aviv, care a fost construit pe ruinele unui sat palestinian golit de cetățenii palestinieni de către forțele israeliene, în 1948, prin crime atroce de purificare etnică”, susține grupul.

Gazavision / Sursa:Reuters

Eurovision 2019 se anunță a fi una dintre cele mai controversate ediții ale concursului de până acum, în mare parte pentru că este organizat în Israel.

„Cântecele și strălucirea nu pot ascunde faptul ocupării patriei noastre” / Sursa:Faiz Abu Rmeleh/Anadolu Agency/Getty Images

Deși Israelul nu se află în Europa, țara participă la Eurovision de mai bine de 45 de ani și a mai organizat concursul de două ori până acum, întrucât face parte din European Broadcasting Union.

Palestinienii din Fâșia Gaza cer boicotarea ediției din 2019 a concursului Eurovision / Sursa:Faiz Abu Rmeleh/Anadolu Agency/Getty Images

Însă de fiecare dată, au existat voci care au îndemnat la boicotarea Eurovisionului organizat de Israel, pe fondul tensiunilor cu Palestina, în regiunile ocupate West Bank și Fâșia Gaza.

Conflictul dintre Israel și Palestina durează de zeci de ani, având la origine dispute asupra teritoriului și religioase.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

To Top