Alătură-te comunităţii Altfel.md

Doi pinguini îndrăgostiți de sushi au fost dați pe mâna poliției, după ce s-au cuibărit într-un local specializat din Noua Zeelandă

Foto: newshub.co.nz

Pe bune

Doi pinguini îndrăgostiți de sushi au fost dați pe mâna poliției, după ce s-au cuibărit într-un local specializat din Noua Zeelandă

O pereche de pinguini de talie mică a fost surprinsă de mai multe ori săptămâna trecută ascunzându-se sub un local specializat în vânzarea de sushi din gara Wellington, în centrul capitalei Noii Zeelande. A fost solicitată intervenția poliției, pentru a îndepărta păsările care, în mod evident, atrase de mirosul de pește, intenționau să rămână pe mult timp acolo.

Într-o postare amuzantă pe Facebook, poliția din Wellington anunța, luni, că cei doi pinguini „vagabonzi”, reținuți temporar, au fost puși în libertate în zona portului Wellington, scrie Agerpres.

Numai că, deşi pinguinilor părea să le placă noul adăpost, marţi dimineaţă păsările dispăruseră din nou, iar autorităţile de mediu din Noua Zeelandă erau îngrijorate că vor încerca să ajungă iarăși în centrul capitalei, riscând să fie călcate de maşini. Șoferilor li s-a recomandat să fie atenţi în zona portului şi a gării din Wellington.

Circa 600 de perechi de pinguini și-au făcut cuib în zona portului Wellington. „Vom continua să vedem pinguini în centrul Wellingtonului şi în apropierea portului, pentru că unele păsări, mai aventuroase, caută zone noi pentru cuibărit”, a explicat cercetătorul Graeme Taylor. „Unii dintre aceşti pinguini vor intra în contact cu oamenii”, a mai spus el adăugând că acest lucru nu ar fi o problemă, dar există riscul ca păsările să fie călcate de maşini.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Pe bune

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top