Alătură-te comunităţii Altfel.md

Mii de americani cer redenumirea străzii pe care se află Trump Tower în „Barack Obama Ave”, pentru a-l necăji pe președintele american

Foto: Spencer Platt/Getty Images

Lol

Mii de americani cer redenumirea străzii pe care se află Trump Tower în „Barack Obama Ave”, pentru a-l necăji pe președintele american

O petiție inițiată de new-yorkezi în luna octombrie a anului trecut a căpătat o amploare națională în Statele Unite - peste 60.000 de americani au semnat pentru redenumirea unei porțiuni de stradă dintre 56 și 57 Avenue din New York în „Barack H. Obama Avenue”. Această petiție l-ar putea necăji foarte mult pe actualul președinte american, întrucât este vorba de blocul în care se află faimosul său zgârie nori Trump Tower, iar noua lui adresa s-ar transforma din „725 5th Ave, New York” în „725 Avenue Barack H. Obama, New York”.

Totul a început dintr-o glumă, recunoaște Elizabeth Rowin, femeia din spatele petiției. Ideea mi-a dat-o un comediant, care glumea despre cât de mult l-ar înnebuni pe Trump faptul că strada pe care se află turnul său să fie redenumită în cinstea predecesorului său, Barack Obama. Și atunci mi-am zis: de ce nu?”

Petiționara în vârstă de 56 de ani și-a argumentat petiția prin faptul că orașul ar trebui să-l onoreze pe președintele care a reușit eliminarea lui Osama Bin Laden, persoana din spatele atacurilor teroriste de la 11 septembrie care au ucis aproape 3.000 de oameni. Rowin și alți semnatari ai petiției doresc, de asemenea, să-l onoreze pe Barack Obama pentru că a fost un lider impecabil și pentru că „a îmbunătățit economia”.

Alții spun că în acest fel s-ar face o dreptate. „Karma acestui oraș uimitor ar putea fi îmbunătățită considerabil prin această acțiune”, a comentat un petiționar la apelul MoveOn.org.

Scopul petiției este de a aduna 75.000 de semnături. Rowin a declarat că va scrie Consiliului municipalității din New York și primarului Bill De Blasio, care i-au promis să monitorizeze atent petiția în cauză.

Nu se știe ce șanse are realizarea acestei propunei, mai ales că petiția nu îndeplinește o condiție importantă pentru a solicita redenumirea unei străzi - onoratul ar trebui să fie decedat cu cel puțin doi ani înainte de înaintarea unei asemenea cereri.

Elisabeth Rowin dorește să se facă o excepție în acest caz. „Sunt sigură că pot fi schimbate condițiile, în Los Angeles sunt deja două străzi numite în cinstea președintelui Barack Obama”, a spus ea.

Trump Tower, cândva un complex rezidențial și comercial iconic, a suferit pierderi majore în ultima perioadă și o scădere a gradului de ocupare. Clădirea, un zgârie nori cu 58 de etaje, este una dintre cele 12 proprietăți deținute și gestionate de organizația lui Donald Trump din New York și a fost, de asemenea, sediul pentru campania prezidențială.

sursa: Newsweek

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lol

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top