Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto) Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart de hackeri. Ce mesaje au postat

Foto: simonahalep/Instagram

Sport

(foto) Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart de hackeri. Ce mesaje au postat

Aproape de miezul nopții, între 23 și 24 iulie, contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart. Cei care l-au controlat au postat mai multe poze cu Simona Halep și un mesaj care invită la click pe un link periculos. Totodată, aceiași escroci digitali s-au folosit de stories ca să transmită și alte mesaje, scrie Playtech.

Atacatorii au postat în numele campioanei de la Wimbledon mai multe mesaje în care cereau bani fanilor ei sau prezentau oportunități false de a face bani.

„Hei, mă poate ajuta cineva? Sunt blocată în Elveția, iar contul meu bancar nu merge aici. Am nevoie de 500 de dolari, sunt dispusă să plătesc 1500 de dolari până în week-end”, au fost unul dintre mesaje, care ulterior a dispărut.

Hackerii i-au îndemnat ulterior pe fani să acceseze şi un link, promiţându-le acestora câştiguri uriaşe.

Controlul asupra contului cel mai probabil a fost pierdut în urma ghicirii parolei sau a fost o răzbunare din partea cuiva. Astfel de mesaje false cu link-uri la site-uri dubioase nu sunt o noutate.

Link-ul publicat pe contul Simonei Halep de către cei care au acces duce către o pagină de spam, clasică. Totodată, fiecare dintre mesajele publicate la stories promite un iPhone X. Lejer ai putea identifica acest mesaj drept o țeapă, dar asta n-a oprit o parte din abonații la acest profil să îl bage în seamă.

Imaginile postate pe contul de Instagram al Simonei Halep / Sursa:Playtech

Mesajele înșelătoare publicate pe contul sportivei au strâns peste 18.000, respectiv peste 16.000 de aprecieri în mai puțin de jumătate de oră. În tot acest timp, pagina de Facebook a acesteia nu informează în niciun fel cu privire la problemă.

Imaginile postate pe contul de Instagram al Simonei Halep / Sursa:Playtech

La două dintre mesajele publicate pe cont, au fost folosite poze cu aceasta. Unul dintre ele e însă clar diferit. E vorba de un bărbat care ține în mână un teanc cu bani. Se poate spune că tipul acesta de escrocherie a funcționat onorabil pe baza numărului de oameni la care a ajuns.

Imaginea unui bărbat care ține în mână un teanc cu bani, publicată pe contul de Instagram al Simonei Halep / Sursa:Instagram/Digi24

La două dintre mesajele publicate pe cont, au fost folosite poze cu aceasta. Unul dintre ele e însă clar diferit. E vorba de un bărbat care ține în mână un teanc cu bani. Se poate spune că tipul acesta de escrocherie a funcționat onorabil pe baza numărului de oameni la care a ajuns.După câteva ore bune, situația s-a rezolvat. Sportiva a postat pe contul de Twitter un mesaj prin care le spunea fanilor că și-a recuperat contul: „Totul s-a rezolvat!”.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sport

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top