Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto) Cele mai scumpe nunți din lume. Cine sunt cei care au cheltuit milioane de dolari pe o ceremonie

Foto: Brides.com

Lifestyle

(foto) Cele mai scumpe nunți din lume. Cine sunt cei care au cheltuit milioane de dolari pe o ceremonie

Nu mai este un secret că o nuntă poate fi foarte costisitoare, dar ca să ajungă printre cele mai scumpe nunți din lume, mirii trebuie să fie celebrități de la Hollywood, fețe regale sau cel puțin să se numere printre cei mai bogați oameni ai planetei.

În tradiția noastră, nunta este o afacere. La final mirii rămân cu ceva cei îi va ajuta să aibă un start în viață. Dar când la o nuntă cheltui pe rochii de mireasă personalizate, torturi de câte trei metri și aranjamente florale ce depășesc 70 de mii de dolari, cu siguranță nu mai ai profit.

Dar haideți să vedem care se încadrează în topul celor mai scumpe nunți din lume.

14. Brad Pitt și Jennifer Aniston

În anii 1990, inimile noastre erau cucerite de acest cuplu care a organizat o nuntă de 1 milion de dolari în Malibu. Ca să spargă bugetul, ei au cheltuit 100 de mii de dolari pe securitate ce presupunea inclusiv restricționarea spațiului aerian în zonă și încă 75 de mii de dolari pe aranjamentele florale. Mirele și mireasa au avut mai multe formații de cântăreți, iar evenimentul a culminat cu un foc de artificii impresionant ce a costat 20 de mii de dolari. Cinci ani mai târziu s-au despărțit.

Brad Pitt și Jennifer Aniston, la nunta lor / Sursa:Instagram

13. Elizabeth Taylor și Larry Fortensky

A opta oară mireasă (și ultima), Elizabeth Taylor s-a căsătorit cu Larry Fortesky în 1991 și ca o presimțire, a cheltuit 1,5 milioane de dolari, marea majoritate a banilor fiind acoperiți de prietenul cel mai apropiat al actriței, Michael Jackson. Un procent mare din buget a fost alocat pentru a acoperi cheltuielile cu securitatea ce a presupus peste 100 de gărzi de corp și chiar un fost ofițer al armatei israeliene. Mireasa a îmbrăcat o rochie Valentino de numai 25 de mii de dolari. O nuntă de asemenea valoare nu putea să aibă decât invitați de valoare, iar pe listă s-au numărat Eddie Murphy, Diane von Furstenberg, Macaulay Culkin și Brooke Shields.

Proaspeții însurăței au divorțat cinci ani mai târziu.

Elizabeth Taylor și Larry Fortensky, la nunta lor / Sursa:Dameelisabethtaylor/Instagram

12. Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas

Nunta celor doi s-a ținut clasic la hotelul Plaza din New York și a avut un buget estimat între 1,5 și 2 milioane de dolari. Mireasa a purtat o rochie personalizată în valoare de 140 de mii de dolari, semnată Christian Lacroix, cea mai scumpă dintre toate. Însă nimic nu se compară cu tiara ce a costat 300 de mii de dolari. Michael Douglas a angajat 50 de gărzi de corp pentru marea zi, iar oaspeților li s-a cerut să arate invitațiile la intrare, acestea din urmă fiind scrise cu cerneală invizibilă și purtând holograme pentru a evita acei „wedding crashers”.

Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas, la nunta lor / Sursa:catherinezetajones/Instagram

11. Christina Aquilera și Jordan Bratman

În onoarea faptului că l-a găsit pe al ei „sweet sugar candy man”, cântăreața a „spart” 2 milioane de dolari pe nunta ce a avut loc în decembrie 2005. Rochia Christinei a costat 30 de mii de dolari. Nunta a avut ca tematică o minunată poveste de iarnă, pusă în scenă de wedding plannerul Michael Gapinskihe, unul dintre cei mai căutați din lume, și s-au cheltuit sute de mii de dolari pe mesteceni costisitori, candelabre din ramuri de copac, ghirlande de hortensii, trandafiri și amaralis, dar și blănuri albe. Cei doi au divorțat șase ani mai târziu.

Christina Aquilera și Jordan Bratman, la nunta lor / Sursa:Instagram

10. Sargis Karapetyan și Salome Kintsurashvili

Fiul miliardarului rus, Karapetyan s-a căsătorit cu mireasa sa în cadrul unei ceremonii ce a costat 2 milioane de dolari, în 2016. Locația avea ziduri de flori pline de culoare, elemente centrale masive și o sală de recepție decorată ca o pădure. Mireasa a purtat nu una, ci trei ținute accesorizate cu o tiara cu diamante Tiffany&Co. Luxul nu se termină aici. La nuntă au cântat nimeni alții decât trupa Maroon 5 care a costat între 500 și 800 de mii de dolari. Acum se explică: gata, ies banii la socoteală.

Sargis Karapetyan și Salome Kintsurashvili, la nunta lor / Sursa:sa_salome/Instagram

9. Kim Kardasian și Kanye West

În mod deloc surprinzător, acest cuplu notoriu și extravagant, probabil că a spart o bancă, astfel reușind să se căsătorească cu stil. Deși estimările costurilor variază pentru această nuntă epică, se pare că Kim și Kanye a cheltuit cel puțin 2,8 milioane de dolari pentru nunta lor nobiliară. Petrecerea de dinainte de nuntă, sau repetiția, a fost ținută la Paris, de unde au zburat cu avioane private către Florența, unde mirii închiriaseră Forte di Belvedere pentru 400 de mii de dolari. În ziua nunții, Kim a purtat două ținute personalizate ce au costat nu mai puțin de 500 de mii de dolari și au fost semnate de Givenchy. Cazarea la hotel pentru cei 200 de oaspeți, atât în Paris, cât și în Florența, s-a ridicat probabil la o jumătate de milion de dolari.

Kim Kardasian și Kanye West / Sursa:kimkardashian/Instagram

8. Paul McCartney și Heather Mills

Nu primești tot timpul ce-ți dorești la nuntă, nu și dacă te căsătorești cu fostul membru al trupei Beatles care e dispus să arunce un buget de 3 milioane de dolari. McCartney și Mills au spus „da” în 2002 într-un castel din Glaslough, Irlanda. Cei doi au încercat să țină secret evenimentul (nici nu e de mirare) și au ajuns la divorț în 2008, un divorț care i-a costat mai mult decât nunta.

7. Chelsea Clinton și Marc Mezvinsky

O altă nuntă estimată la 3 milioane de dolari ce a avut loc în iulie 2010 la Astor Courts Estate in Rhinebeck, New York și i-a avut ca miri pe fiica fostlui președinte american Bill Clinton - Chelsea Clinton și Marc Mezvinsky. Mireasa a avut două ținute semnate Vera Wang pe care designerul le-a creat special pentru ea. Cei doi au anunțat că au cheltuit 500 de mii de dolari pe flori, 600 de mii de dolari pe corturi de nuntă pentru a decora spațiul de 1200 de metri pătrați și 200 de mii de dolari pe securitate.

Chelsea Clinton și Marc Mezvinsky / Sursa:hillaryrodhamclinton1947/Instagram

6. Aleksei Shapovalov și Ksenia Tsaritsin

Cu un inel de logodnă estimat la 8 milioane de dolari, puteți să vă imaginați dimensiunea extravaganței acestei nunți. Oligarhul rus Aleksey Shapovalov i-a spus „da” modelului Ksenia Tsaritsin în cadrul unui eveniment de milioane de dolari, acum doi ani în luna august. Mirii s-au bucurat de un tort de 8 etaje suspendat în aer, mii de flori și chiar acrobați. Mireasa a purtat două ținute despre care nici nu ne imaginăm cât costă.

Aleksei Shapovalov și Ksenia Tsaritsin / Sursa:ksenia_tsaritsina/Instagram

5. Michael Jordan și Yvette Prieto

Starul basketului s-a căsătorit pentru a doua oară cu modelul Yvette Prieto în aprilie 2013 și a raportat o notă de plată de 10 milioane de dolari. Nunta cu 300 de invitați s-a ținut la Bear Club în Florida și printre oaspeți s-au numărat celebrități precum Tiger Woods sau Spike Lee. La nuntă au cântat Usher, K’Jon și Robin Thicke. Mireasa a purtat o rochie semnată J’Aton Couture și bătută în cristale Swarovski.

Michael Jordan și Yvette Prieto / Sursa:teamjordan/Instagram

4. Eldar Osmanov și Gaspar Avdolyan

Când ești fiica unuia dintre cei mai bogați ruși și te căsătorești cu fiul unui milionar, o nuntă de 10 milioane de dolari este ceva normal. Cei doi s-au căsătorit la Dolby Theatre din Los Angeles (locul unde s-a ținut ceremonia premiilor Oscar), iar locația a fost decorată cu flori și foiță de aur pentru un buget de 500 de mii de dolari. „Lăutari” pe lista cântăreților au fost Jason Derulo și Lady Gaga, cu un onorariu de 2 milioane de dolari fiecare.

Eldar Osmanov și Gaspar Avdolyan / Sursa:brides.com

3. Angelababy și Huang Xiaoming

Această femeie importantă din China a avut la nuntă, probabil, cea mai scumpă rochie de mireasă din istorie, una semnată Dior și care a ridicat nota de plată a ceremoniei la 31 de milioane de dolari. Cunoscută drept Kim Kardasian a Chinei, Angelababy s-a măritat cu actorul Huang Xiaoming într-un loc decorat în întregime cu trandafiri. Tortul a avut trei metri înălțime, iar oaspeții au primit punguțe de bun venit ce conțineau telefoane mobile și flori.

Angelababy și Huang Xiaoming / Sursa:The Straits Times

2. Prințul William și Kate Middleton

O nuntă destinată fețelor regale are un preț pe măsură, ceea ce este absolut normal. Nunta ducesei Kate și a prințului Will din 2011 nu a făcut excepție. De fapt, 32 de milioane de dolari s-au cheltuit pentru securitate, iar nota de plată a întregii ceremonii a mai costat 34 de milioane de dolari. Kate a purtat o rochie superbă semnată Sarah Burton pentru Alexander McQueen, ce a costat 434 de mii de dolari.

Prințul William și Kate Middleton, la nunta lor / Sursa:Getty Images

1.Prințesa Diana și Prințul Charles

Da, aceasta este cea mai scumpă nuntă din istorie. Amintită drept nunta secolului, prințesa inimilor și mirele ei și-au spus „da” în 1981 organizând o nuntă de 48 de milioane de dolari. După inflație, această nuntă ar costa azi 110 milioane de dolari, conform celor de la Business Insider. Rochia Dianei se estimează că a costat 150 de mii de dolari și multe alte milioane s-au dus pe securitate. Au fost 27 de torturi de nuntă ce au făcut deliciul oaspeților și au urcat nota de plată. Dar o nuntă regală ca aceea probabil nu va mai exista curând.

Nunta prințesei Diana cu prințul Charles / Sursa:Allure.com

sursa: Life.ro.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lifestyle

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top