Alătură-te comunităţii Altfel.md

Încălzirea globală a dus la dispariția papagalului albastru, pasărea care a inspirat celebra animație „Rio”

Foto: Twitter

Actual

Încălzirea globală a dus la dispariția papagalului albastru, pasărea care a inspirat celebra animație „Rio”

Rio este o animație de acum câțiva ani care atrăgea atenția asupra dispariției mai multor specii de animale. Din păcate, papagalul care a inspirat personajul principal nu mai există, scrie Playtech.

Premisa din animația Rio, lansată în 2011, era că un papagal din specia macaw albastru trăia cu impresia că este ultimul existent pe planetă. Nu i-a venit să creadă în momentul în care a întâlnit un exemplar de sex opus al aceiași specii. Din păcate, sursa de stres a papagalului animat s-a adeverit, iar specia din care făcea parte a dispărut.

Papagalii din specia macaw albastru au fost clasificați ca fiind pe cale de dispariție în urmă cu șapte ani. La ora actuală, în libertate, se consideră că au dispărut pentru totdeauna. Pasărea originară din Brazilia recunoscută și numele de macaw Spix nu mai poate fi regăsită în natură.

Papagalul albastru / Sursa:majesticanimals

Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de BirdLife International, iar probabilitatea ca echipa din spatele cercetării să se înșele este una foarte mică. Conform fundației, papagalul de culoare albastră nu mai poate fi găsit decât în captivitate, în câteva grădine zoologice, iar numărul exemplarelor este infim. Cu alte cuvinte, probabilitatea să mai poți vedea unul, în altă parte decât într-un documentar, în următorii ani este infimă.

Organizația este de părere că pasărea a dispărut din cauza despăduririlor masive din Brazilia, cazul pădurii amazoniene fiind cel mai recent exemplu. Practic, nu au mai avut unde să trăiască, iar inabilitatea lor de a se adapta nu i-a ajutat. Din păcate, și-au petrecut cea mai mare parte a vieții în apropierea unor predatori și specii dominante.

Unii oameni sunt de părere că papagalii din specia macaw albastru fac parte dintr-un program de reproducere, dar nu sunt dovezi clare în acest sens. Ca referință, s-a dezbătut pentru prima oară posibilitatea că această specie este pe cale de dispariție în anii `80, dar se pare că alte lucruri au fost mai importante.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top