Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Audi a creat o maşină care foloseşte drone pe post de faruri

Foto: autoblog

Auto

(video) Audi a creat o maşină care foloseşte drone pe post de faruri

Un quattro fără emisii şi cu drone în loc de faruri. Asta propune Audi pentru viitorul maşinilor electrice, printr-un concept curajos şi bizar, prezentat la Frankfurt, scrie Adevărul.

Un quattro fără emisii şi cu drone în loc de faruri. Asta propune Audi pentru viitorul maşinilor electrice, printr-un concept curajos şi bizar, prezentat la Frankfurt. Realizat din oţel, aluminiu şi fibră de carbon, vehiculul a fost denumit „Trail” (n.r. cărare, potecă) deoarece evocă ideea ”explorării naturii” conform producătorului auto german.

Maşina ar putea fi controlată cu un smartphone, amplasat în faţa şoferului, în loc de ecranul folosit pe multe dintre vehiculele electrice actuale. Geamurile sunt foarte mari, oferind pasagerilor o vedere amplă a mediului care îi înconjoară. Designerii maşinii au făcut această alegere pentru ca „privirea celor din interiorul maşinii să poată fi aţintită asupra micilor detalii din spaţiile deschise prin care merg”.

Vehiculul are o greutate de aproximativ 1,75 de tone şi 429 de CP, conform celor de la Autoblog.Maşina poate atinge viteze de 130 de km/h şi are o autonomie care variază între 400 şi 500 de kilometri pe teren plat sau cu mici denivelări, în timp ce în off-road, autonomia scade până la 250 de kilometri.

Roţile de 22, respectiv 33,5 inci îi permit să treacă prin apă de până la jumătate de metru, iar acestea au şi senzori şi control electronic al stabilităţii, astfel încât presiunea aerului dinăuntrul lor este ajustată în funcţie de condiţiile suprafeţei pe care se deplasează vehiculul.

Asta înseamnă că poate reduce presiunea atunci când merge pe nisip, şi o poate mări din nou atunci când maşina trece pe asfalt. Au fost folosite şi materiale reciclabile la construcţia maşinii, cum ar fi lână reprocesată sau piele reciclată.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Auto

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top