Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) O melodie compusă de Inteligența Artificială a fost lansată în premieră la deschiderea Eurovision 2019

Foto: Youtube/Sweaty Machines

Cultură

(video) O melodie compusă de Inteligența Artificială a fost lansată în premieră la deschiderea Eurovision 2019

O melodie compusă de AI (inteligenţă artificială) a fost lansată în premieră în deschiderea competiţiei Eurovision 2019, la Tel Aviv, Israel, scrie Adevărul.

Gândită ca un duet, melodia este interpretată de artistul Izhar Cohen (primul câştigător al Eurovision din Israel, 1978) şi programul informatic, devenind imnul neoficial al evenimentului.

Echipa care s-a ocupat de proiect a adunat într-o reţea neurală artificială sute de melodii şi versuri.

Algoritmii au produs mii de linii melodice şi versuri noi, dintre care câteva note au fost selectate cu grijă şi au fost „îmbinate” într-un singur cântec. Rezultatul obţinut este piesa „Blue Jeans & Bloody Tears”, scrisă şi compusă în totalitate de inteligenţa artificială.

Pentru a creea cântecul, sute de melodii prezente în concursul Eurovision au fost introduse într-un sistem de deep learning bazat pe cloud. Sistemul a fost compus dintr-un instrument de analiză a melodiilor dezvoltat de compania de software Oracle Corp şi un algoritm de analiză a versurilor, dezvoltat de poetul şi programatorul israelian Eran Hadas.

Noul cântec împinge limitele inteligenţei artificiale şi aprinde dezbaterea dacă o maşină ar putea avea creativitatea să scrie o melodie care să ne poată impresiona. Acest proiect ar putea fi parte din viitorul muzicii.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

To Top