Alătură-te comunităţii Altfel.md

Misterul telefoanelor Garfield, care au invadat plajele nordice din Franța, a fost rezolvat după 30 de ani

Foto: Fred Tanneau/AFP

La ei

Misterul telefoanelor Garfield, care au invadat plajele nordice din Franța, a fost rezolvat după 30 de ani

De mai bine de trei decenii, telefoanele portocalii „Garfield” sunt spălate pe coasta franceză, spre amuzamentul vizitatorilor și a muncitorilor care de-a lungul acestor ani curăță plajele nordice din Finistere, iar nimeni nu știe de unde vin ele. Acum, însă, misterul a fost rezolvat.

Localnicii suspectează de mult timp că de vină ar fi o navă maritimă comercială, care transporta un lot de telefoane fixe, modelate în forma celebrului personaj din desenele animate Garfield și care a eșuat undeva pe coasta nordică a Franței, din departamentul Finistere (traducere din latină - capătul pământului), scrie AFP.

„Asociația noastră a fost fondată 18 ani în urmă și de atunci găsim piese din telefoanele Garfield aproape de fiecare dată când salubrizăm zona”, a declarat Claire Simonin, șeful companiei locale Ar Viltansou, care are misiunea de a curăța plajele.

O piesă dintr-un telefon Garfield printre algele marine / Sursa:Ar Vitlansou

Totul a început când un localnic a povestit că a descoperit un container pierdut după o furtună din anii 1980, pe care a reușit în cele din urmă să îl localizeze - într-o peșteră semi-inundată, accesibilă doar la reflux.

„El ne-a descris locul ... era unul foarte, foarte periculos”, a declarat Simonin AFP după o expediție în care urma să găsească containerul.

Mai multe piese din telefoanele Grafield, descoperite pe plajele din Finistere / Sursa:Claire Simonin-Le Meur

„Am găsit peștera, iar acolo am găsit rămășițele unui container”.

„Numai la intrare în peșteră am găsit sub bolovani 23 de telefoane întregi, cu electronice și cabluri. Erau peste tot”, a adăugat ea.

Însă misterul nu a fost descoperit în întregime: „Nu avem nicio idee de unde au venit, ce fel de navă era”, a declarat Fabien Boileau, directorul Parcului Natural „Marin Iroise” din Finistere. „Nu știm dacă acesta este unicul container pierdut, sau mai sunt și altele”.

Un telefon Garfield funcțional / Sursa:Pinterest

Motanul portocaliu și obez pe nume Garfield a fost creat de ilustratorul Jim Davis la sfârșitul anilor 1970.

A fost personajul principal al unui spectacol de televiziune, a unei serii de filme în care a împrumutat vocea lui Bill Murray și este în prezent fața unui imperiu de merchandising în valoare de sute de milioane de dolari anual, întins în 111 de ţări din lume.

Un poster publicitar cu telefonul Garfield / Sursa:Ar Viltansou
Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top