Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Noi detalii în cazul asasinării rapper-ului TUPAC. După 22 de ani, un gangster bolnav de cancer a decis să spună totul

Foto: New York Post

Cultură

(video) Noi detalii în cazul asasinării rapper-ului TUPAC. După 22 de ani, un gangster bolnav de cancer a decis să spună totul

Un fost gangster, care a fost implicat în asasinarea rapperului Tupac Shakur, a oferit un interviu filmat, în care a vorbit despre rolul său în uciderea celebrului artist, în urma cu 22 de anii, scrie Gândul.

Rapperul Tupac, în vârstă de 25 de ani, a murit la spital, la şase zile după ce a fost împuşcat în Las Vegas, în data de 7 septembrie 1996, scrie The Daily Star.

Un nou documentar Netflix, intitulat Unsolved, the Tupac and Biggie Murders, a fost lansat recent în Marea Britanie, având la bază dosarele poliţiei din Los Angeles cu privire la asasinatele respective, în perioada în care departamentul era condus de poliţistul Greg Kading.

Uciderea lui Tupac are legătură cu o poveste despre corupţia din poliţia din LA, o dispută dură între casele de producţie Bad Boy şi Death Row, dar şi cu eliminarea rapperului rival Biggie Smalls, în martie 1997.

Moartea lui Tupac a dat naştere unor teorii ale conspiraţiei bizare, unele afirmând că artistul nu a murit, ci trăieşte bine-mersi în Cuba.

Una din cele mai popular teorii sugerează că Tupac a fost victima unui război brutal între găştile din LA The Bloods şi Crips. Cu câteva ore înainte să fie împuşcat, Pac şi anturajul său din Death Row Records - casă de discuri afiliată la gruparea Bloods - alături de CEO-ul Suge Knight - au bătut un membru al găştii Crips din Sud, pe nume Orlando „Baby Lane” Anderson.

Orlando „Baby Lane” Anderson / Sursa:Wikipedia

Încurajat de prestaţia lui Mike Tyson într-un meci de box la MGM Grand, Tupac i-a aplicat un pumn lui Anderson. Într-o investigaţie ulterioară, Kading a concluzionat că Anderson a fost cel care l-a împuşcat pe Tupac.

Descoperirile sale s-au bazat pe o mărturie înregistrată audio a lui Keefe D - unchiul lui Anderson - care a avut imunitate în cadrul procesului privind crimele respective. Cu câteva luni înainte de lansarea documentarului Netflix, Keefe D a mărturisit din nou despre implicarea sa în asasinarea lui Tupac, într-un documentar intitulat Death Row Chronicles.

„Eram un lord al drogurilor în Compton, sunt singurul rămas în viaţă care poate spune adevărul despre uciderea lui Tupac”, spune Keefe D.

Duane Keith „Keefe D” Davis / Sursa:captură video

„Oamenii m-au urmărit vreme de 20 de ani. Acum am ieşit să spun totul, deoarece am cancer. Nu mai am nimic de pierdut. Îmi pasă doar de adevăr”.

Kyle Long, care a realizat documentarul în zece părţi pentru Neflix, consideră că Keefe D ar trebui să fie anchetat. „A mers la televizor şi a mărturisit cum a fost implicat într-o crimă şi poliţia nu face nimic”, a spus Long.

„Cred că este strigător la cer”.

Keefe D a explicat cum el şi nepotul au fost bătuţi şi apoi au mers să-l caute pe 2Pac în 662 Club din Las Vegas, unde urma să cânte în acea noapte.

Cadillac-ul lor era condus de Terrence „T-Brown” Brown, iar DeAndre „Dre” Smith stătea pe bancheta din spate. Keefe D stătea pe locul din dreapta, Anderson în spatele lui.

Tupac nu a apărut însă la locul respectiv şi Keefe D s-a plictisit de aşteptare, cumpărând mai multe sticle de băutură. La un moment dat, gangsterii au auzit cum fanele strigau numele lui Tupac şi au întors maşina.

Keefe D a declarat că propriul său nepot a apăsat pe trăgaci. Anderson, care a negat că l-ar fi ucis pe rapperul Tupac, a murit în 1998, în urma unui schimb de focuri, care a avut loc într-un garaj din LA. Ancheta lui Kading a fost transformată într-o carte şi un documentar, intitulate Murder Rap.

Până acum, nimeni nu a fost condamnat pentru uciderea rapperului Tupac Amaru Shakur, în toamna anului 1996.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top