Alătură-te comunităţii Altfel.md

Un adolescent din SUA are acum plămâni ca ai unui bătrân de 70 de ani, din cauza țigărilor electronice

Foto: CNN

La ei

Un adolescent din SUA are acum plămâni ca ai unui bătrân de 70 de ani, din cauza țigărilor electronice

Adam Hergenreder din Illinois, în vârstă de 18 ani, a fost internat în spital acum o lună după ce a folosit țigări electronice timp de un an și jumătate. Acum, doctorii i-au spus că plămânii lui sunt într-atât de afectați, de parcă ar fi a unui bătrân de 70 de ani, scrie CNN.

„E înfricoșător să mă gândesc la asta - ce a făcut acel mic dispozitiv cu plămânii mei”, a spus Adam Hergenreder, amintindu-și ce i-au spus doctorii despre starea plămânilor săi.

Adam este printre sutele de utilizatori de țigări electronice din SUA care s-au îmbolnăvit de o afecțiune misterioasă a plămânilor cauzată de vaping, mulți dintre bolnavi fiind oameni tineri, iar doctorii încă nu au descoperit substanța care declanșează aceste îmbolnăviri.

Administrația Trump plănuiește să interzică substanțele cu arome țigările electronice, exceptând aroma de tutun.

„De ce este importantă această decizie? Observăm o creștere majoră în școli și licee, în rândul elevilor care folosesc aceste substanțe aromate”, a spus un oficial american.

Peste 450 de oameni de oameni au fost spitalizați cu misterioasa boală legată de țigările electronice în SUA, iar șase persoane au murit.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top