Alătură-te comunităţii Altfel.md

Disney, prima companie americană care anunță o donație de 5 milioane de dolari pentru Catedrala Notre-Dame

Foto: Disney

Actual

Disney, prima companie americană care anunță o donație de 5 milioane de dolari pentru Catedrala Notre-Dame

Compania Walt Disney a anunțat că va oferi o donație de 5 milioane de dolari pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame din Paris, distrusă parţial de un incendiu.

„Notre-Dame este un simbol al speranţei şi frumuseţii care a modelat inima Parisului şi sufletul Franţei timp de mai multe secole, arhitectura sa inspirând respect şi veneraţie”, a anunțat compania de divertisment într-o declarație pe contul oficial de Twitter.

„Notre-Dame de Paris este o rază de credință, speranță și frumusețe, inspirând respect și reverență. Compania Walt Disney se alătură prietenilor și vecinilor noștri din Paris, cu un sprijin sincer și o donație de 5 milioane de dolari pentru restaurarea acestei capodopere”, a adăugat Robert Iger, directorul general al companiei.

Compania Walt Disney a obţinut încasări de peste 300 de milioane de dolari de pe urma filmului său de animaţie „The Hunchback of Notre Dame/Cocoșatul de la Notre-Dame”, care are în centrul său catedrala emblematică. Povestea, adaptată după un roman scris de Victor Hugo, a dat viaţă, cu ajutorul animaţiei, personajelor Quasimodo, Esmeralda şi Frollo.

Alte donaţii au fost anunţate atât din Franţa, cât şi din alte părţi ale lumii. Donaţiile promise pentru reconstrucţia monumentului se ridicau miercuri după-amiază la 845 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top