Alătură-te comunităţii Altfel.md

Cea mai mare adunare religioasă de pe Pământ: 30 de milioane de credincioşi s-au scăldat în râul Gange, India

Foto: Kumbhmelaservices

Actual

Cea mai mare adunare religioasă de pe Pământ: 30 de milioane de credincioşi s-au scăldat în râul Gange, India

Aproximativ treizeci de milioane de pelerini hinduşi şi practicanţi ai ascetismului au făcut baie în râu la confluenţa unor fluvii sfinte din India, luni, ziua care este considerată cea mai prielnică în cadrul festivalului religios Kumbh Mela, informează DPA, citată de Agerpres.

Kumbh Mela, cea mai mare adunare religioasă de pe Pământ, are loc în oraşul Prayagraj, cunoscut în trecut sub numele de Allahabad. Credincioşii hinduşi cred că baia făcută la confluenţa dintre Gange, Yamuna şi Saraswati în timpul Kumbh Mela îi va absolvi de toate păcatele şi va opri ciclul reîncarnărilor.

„Înfruntând iarna rece, aproximativ 20 de milioane de oameni au făcut această baie sfântă începând cu miezul nopţii (...) Peste 30 de milioane să facă baie până la miezul nopţii de luni spre marţi”, a declarat Sushil Tripathi, purtător de cuvânt al festivalului.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:Colourful Indian Holidays

„O mare de oameni participă la acest minunat festival al credinţei. Elicoptere împrăştie petale de flori deasupra pelerinilor şi preiau, de asemenea, bătrâni şi infirmi pentru un tur aerian al manifestării”, a adăugat el.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:Uttar Pradesh Government

Ziua de luni a marcat Mauni Amavasya, noaptea cu Lună nouă, considerată principala zi din cele şase zile de îmbăiere din cadrul acestui festival religios, care a debutat pe 15 ianuarie şi se va încheia pe 4 martie.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:PTI

Unşi cu tămâie, ascenţii au plonjat şi au dansat în apă, după ce au condus procesiuni impresionante şi foarte colorate de credincioşi, care aruncă în aer cochilii de scoici şi scandează „Trăiască mama Gange!”.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:AP

Aranjamente religioase elaborate au fost amplasate în cele 36 puncte de îmbăiere desemnate, care se află de-a lungul ţărmurilor de pe marginea acelei strâmtori cu lungimea de opt kilometri, a precizat Sushil Tripathi.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:AP
Kumbh Mela 2019 / Sursa:Reuters

Confluenţa a fost luată cu asalt de pelerini şi femei în sari, purtând beţişoare de tămâie şi diverse obiecte pentru rugăciune cu ocazia ritualului îmbăierii.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:UTTAR PRADESH GOVERNMENT / BBC

După această baie, călugării Naga îi încântă pe pelerini cu un show de arte marţiale, ce includ şi exerciţii cu sabia.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:Colourful Indian Holidays

Potrivit mitologiei hinduse, atunci când zeii şi demonii s-au luptat pentru un ulcior („kumbh”) cu nectar al nemuririi („amrita”), câteva picături s-au împrăştiat în patru zone, Allahabad, Haridwar, Ujjain şi Nashik, unde acest festival se desfăşoară la intervaluri desemnate, iar o versiune completă a lui este organizată o dată la 12 ani.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:Colourful Indian Holidays

Aprocimativ 120 de milioane de oameni au participat în total la Kumbh Mela, mulţi dintre ei locuind deja într-un oraş de corturi, amenajat de administraţia locală pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:ANKIT SRINIVAS / BBC

Circa 35.00 de poliţişti şi agenţi de securitate au fost desfăşuraţi în zonă, pentru a asigura paza şi chestiunile administrative în regiune.

Organizatorii spun că festivalul se desfăşoară într-o manieră paşnică şi, deocamdată, nu au fost raportate accidente sau incidente de altă natură.

Partidul naţionalist hindus Bharatiya Janata, care se află la putere la nivel federal şi statal, promovează acest festival într-o manieră care, potrivit unor observatori, ar face parte dintr-o strategie ce vizează impresionarea alegătorilor într-un an electoral.

Kumbh Mela 2019 / Sursa:Reuters
comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top