Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto) Fisura vizibilă din spațiu, provocată de cutremurul din California, a devenit noua atracție turistică în SUA

Foto: AP Photo

Călătorii

(foto) Fisura vizibilă din spațiu, provocată de cutremurul din California, a devenit noua atracție turistică în SUA

Săptămâna trecută, un cutremur de 6,4 grade pe Richter, urmat de un altul de 7,1 grade au zguduit sudul Californiei, fisurând scoarţa pământului şi schimbând topografia regiunii, scrie Adevărul.

Daunele imediate pe care le-a cauzat cel mai mare cutremur din California din ultimii 20 de ani au fost foarte clare, însă a doua zi, odată cu răsăritul soarelui, oamenii au realizat şii faptul că topografia regiunii se schimbase.

Imagini din satelit furnizate de Planet Labs, Inc. postului american de televiziune CNN arată o crăpătură extinsă într-o regiune apropiată de epicentru. Fisura mare se întinde pe o distanţă semnificativă, dintr-o zonă care aparent avea apă înainte. Modelele de eroziune de pe nisipul din deşert indică faptul că o parte din acea apă ar fi fost aspirată.

Vineri, locuitorii din Ridgecrest, una dintre localităţile cele mai afectate de cutremur, dar şi turişti au mers la faţa locului, pentru a vedea cu ochii lor cum seismul a crăpat pământul.

Unii au călătorit chiar peste 300 de kilometri din San Diego şi până în Deşertul Mojavi. Alţii chiar şi-au făcut selfie-uri cu fisura şi au intrat în ea, ca să vadă cât de adâncă este. Fisura s-a extins şi pe o şosea, dar muncitorii de la drumuri au rezolvat rapid problema, efectuând reparaţiile necesare la carosabil.

„Am zis că va da bine online” a spus Christian Flores, un bărbat care a venit să facă filmuleţe şi fotografii cu fisurile apărute în scoarţa terestră.

„Cât de des au parte de un asemenea cutremur”? Flores a luat cu el pietre din zona fisurii drept suveniruri. Alţi curioşi au pornit spre deşert de-a lungul crăpăturii, făcând poze şi postându-le pe canalele de socializare, ca şi prietenii lor să se minuneze.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Călătorii

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top