Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto/video) Fenomenul meteo care a lăsat mii de oameni fără case, în mai multe țări. Bilanțul victimelor

Foto: AP

Actual

(foto/video) Fenomenul meteo care a lăsat mii de oameni fără case, în mai multe țări. Bilanțul victimelor

Mii de oameni evacuaţi, sute de localităţi rupte de lume, drumuri şi case distruse de viituri. Este bilanţul inundaţiilor care au dat peste cap Turcia, Nepal şi China. În plus, Taiwanul nu este nici el ocolit de vremea rea - un taifun este aşteptat să lovească partea de nord-est, relatează Știrile Ptrotv.

Este apă cât vezi cu ochii în nord-estul Turciei. Peste 20 de sate aflate în apropiere de Marea Neagră au fost inundate. A fost nevoie de intervenţia elicopterelor pentru a-i scoate pe sinistraţi din mijlocul puhoaielor.

Îmbibat de apă, pământul riscă să plece cu tot cu casele oamenilor, aşa că zeci de persoane au primit ordin de evacuare. Din fericire, până acum inundaţiile nu au făcut victime.

În schimb, în Nepal, sezonul musonic care s-a abătut asupra micului stat în această perioadă a curmat viaţa a aproape 80 de oameni. Peste 40.000 de militari au fost mobilizaţi să îi ajute pe localnici.

Oamenii au improvizat mai multe adăposturi, iar situaţia lor este în continuare critică. Sezonul musonic se termină abia în luna septembrie.

Situaţia nu este mai bună nici în China. Ploile torenţiale din ultimele zile au dus la un bilanţ şocant: 7 morţi, 21.000 de oameni evacuaţi, peste o mie de case distruse şi 65.000 de hectare de teren agricol afectate. Cele mai mari provincii din China nu au scăpat de pericol, potopul fiind aşteptat să continue şi zilele următoare.

În plus, vecinii din Taiwan se pregătesc de taifun. Salvamarii sunt în permanenţă cu ochii pe cei care se aventurează să înoate pentru că valurile sunt foarte puternice.

Mai multe zboruri au fost anulate pe coasta de nord-est, acolo unde este aşteptat să lovească ciclonul tropical. Câteva tancuri au fost scoase deja pe străzi, pentru a interveni în cazul locuitorilor rămaşi izolaţi.

Un raport al Organizației Națiunilor Unite atrage atenția asupra crizei climatice actuale, care provoacă în medie câte un dezastru în fiecare săptămână.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top