Alătură-te comunităţii Altfel.md

Modalitatea inedită prin care guvernul columbian foloseşte drone pentru a lupta împotriva traficanţilor de droguri

Foto: RAUL ARBOLEDA / AFP / Getty Images

Sci-Tech

Modalitatea inedită prin care guvernul columbian foloseşte drone pentru a lupta împotriva traficanţilor de droguri

Columbia are, poate, cel mai dezvoltat sistem ilegal de creştere, export şi distribuţie de substanţe interzise, iar guvernul luptă din răsputeri de mai bine de treizeci de ani cu acest fenomen. Chiar dacă vremea lui Pablo Escobar a apus, celebrii „narcotraficantes” încă produc droguri pe bandă rulantă, scrie Adevărul.

Ceea ce nu au luat în calcul, însă, infractorii, este dezvoltarea tehnologiei, într-o eră în care aproape nimic nu mai este posibil doar „offline”.

Guvernul columbian a început să folosească o metotă extrem de simplă, dar foarte eficace, pentru a-i opri pe traficanţii de cocaină. Aceasta implică drone.

Primul pas în combaterea traficului este dat de identificarea punctelor de creştere a plantelor din care se produc apoi drogurile.

Astfel că autorităţile au început să doteze drone cu pulverizatoare de ierbicid, pentru ca ele mai apoi să stropească culturile ilegale, punându-le astfel beţe în roate infractorilor. În plus, detectarea dronelor este destul de dificilă, ele fiind de dimensiuni foarte mici, punctând şi la capitolul silenţiozitate.

Testele realizate de autorităţi indică succesul noului program de combatere a traficului cu substanţe interzise, eficacitatea ierbicidului ridicându-se undeva la 90%.

Privind contextul general, o astfel de metodă nouă era extrem de necesară, mai ales având în vedere faptul că anul 2017 a reprezentat cel mai prolifică perioadă a fermelor ilegale de plante de coca, notează Ubergizmo.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Sci-Tech

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top