Alătură-te comunităţii Altfel.md

La Vatican au fost deschise cele două morminte. Ce au descoperit specialiștii

Foto: Divisione

La ei

La Vatican au fost deschise cele două morminte. Ce au descoperit specialiștii

Mormintele a două prinţese care au murit în secolul al XIX-lea, deschise joi în speranţa că vor fi găsite rămăşiţele unei adolescente dispărute în mod misterios în Roma în urmă cu 36 de ani, sunt complet goale, a anunţat Vaticanul într-un comunicat, citat de The Guardian.

Experții au rămas șocați după ce au deschis cele două morminte de la cimitirul teutonic, în căutarea rămășițelor unei adolescente dispărute în 1983.

Lucrările de exhumare au început după o rugăciune de dimineață în incinta cimitirului, situat chiar în interiorul zidurilor Vaticanului, unde de-a lungul secolelor au fost înmormântați clerici sau membri ai unor familii nobile de origine germană sau austriacă.

Oficialii se așteptau să găsească cel puțin rămășițele prințesei Sophie von Hohenlohe, care a murit în 1836, și ale aprințesei Carlotta Federica de Mecklenburg, care a murit în 1840, dar nu au găsit nimic.

„Rezultatul căutării este negativ. Nu au fost descoperite rămășițe umane sau urne funerare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului Alessandro Gisotti.

La solicitarea apropiaţilor adolescentei dispărute, Emanuela Orlandi, în urma unui mesaj enigmatic primit vara trecută de avocata familiei, Vaticanul a autorizat în cele din urmă deschiderea, joi dimineaţă, a două morminte dintr-un cimitir german din Cetatea Vaticanului.

Emanuela Orlandi a fost fiica unui angajat al Vaticanului şi a dispărut în mod misterios la Roma acum 36 de ani, la vârsta de 15 ani. Ea a fost văzută ultima dată pe 22 iunie 1983, pe când pleca de la un curs de muzică din Roma.

Emanuela Orlandi / Sursa:BBC

Cazul dispariţiei sale, unul dintre cele mai mari mistere din istoria recentă a Vaticanului, nu a încetat niciodată să-i fascineze pe italieni, pe fondul teoriilor conspiraţiei care implică crima organizată şi Vaticanul.

Anul trecut, o avocată a familiei Orlandi, Laura Sgro, a declarat că a primit o scrisoare anonimă în care se sugera că tânăra ar putea fi îngropată într-un mormânt din Cimitirul Teutonic al Vaticanului.

După primirea scrisorii care indica micul cimitir, familia Emanuelei Orlandi a depus o cerere de verificare a mormântului. Vaticanul a decis să deschidă două morminte unde sunt îngropate două prinţese care au murit în 1836 şi 1840.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top