Alătură-te comunităţii Altfel.md

Se sparg ușor și albesc. Experții explică cum să deosebim caviarul roșu natural de cel artificial

Foto: VistaNews

Actual

Se sparg ușor și albesc. Experții explică cum să deosebim caviarul roșu natural de cel artificial

Icrele negre, albe sau roșii, de somon sau morun sunt o gustare rafinată, care au început a fi servite pe mesele împăraților. Rușii au fost primii care au încetat să mai arunce icrele și au descoperit că sunt nu numai comestibile, dar și extrem de gustoase. Le-au asociat cu celebrele lor blinii și astfel, descoperirea lor a ajuns direct pe mesele tuturor capetelor încoronate, devenind sinonime cu noblețea, rafinamentul și bunul gust.

Și dacă rușii sunt primii care au adus icrele în alimentație, tot ei știu cel mai bine cum să le deosebească pe cele naturale de cele artificiale.

Așadar, în ajunul sărbătorilor de iarnă, experții Rospotrebnadzor au publicat un articol pe site-ul instituției un articol despre cum să facem alegerea corectă pentru masa de sărbătoare și la care aspecte să atragem atenția când vrem să cumpărăm un produs de înaltă calitate și sigur.

Icrele de somon sunt un produs alimentar foarte valoros. Caviarul roșu este o sursă de proteine ușor digerabile, bogat în iod, calciu, fosfor, fier, vitamina A, D, E, grupa B, acid folic, conține acizi grași polinesaturați, iar 100 grame valorează 270 kcal.

1. Nu cumpărați caviar roșu de la vânzătorii neautorizați;

2. Citiți cu atenție eticheta; pe ea trebuie să fie indicată următoarea informație: numele peștelui din care a fost extras caviarul, data fabricației și data ambalării; totodată, în conținut trebuie să fie indicat doar caviar, uneori sare și ulei;

3. Inscripția pe ambalajul original trebui să fie gofrată din interior și nici într-un caz din exterior.

4. Nu cumpărați caviar, care include aditivul alimentar E-239 (hexamină), este de proastă calitate. Anterior, a fost folosit ca conservant, dar din 2008 a fost interzis, deoarece substanțele toxice (formaldehide) sunt eliberate din hexamină în timpul descompunerii în mediul acid al stomacului. Conservanții autorizați pentru caviar sunt E-200, E-201, E-202, E-203, E-211, E-212, E-213;

5. Atrageți atenția la cutie: capacul trebuie să fie închis ermetic și să nu fie umflat. Caviarul trebuie să umple borcanul complet;

6. Icrele naturale sunt mici, de aceeași mărime și întregi, nu au pelicule și fisuri. În cazul în care icrele sunt sparte și „desumflate”, cel mai probabil, ele au fost decongelate;

7. Icrele naturale au un nucleu, cele artificiale sunt omogene;

8. Caviarul trebuie păstrat la frigider la temperatura specificată de producător pe ambalajul mărfurilor. În aceste condiții, puteți garanta calitatea produsului. Este mai bine să nu păstrați caviarul într-o cutie deschisă, este recomandat să-l puneți într-un recipient de sticlă curat și uscat.

9. Caviarul necalitativ va colora apa clocotită într-o culoare intensă. Caviarul proaspăt poate deveni doar ușor palid.

10. Icrele naturale se sparg ușor, învelișul ouălor artificiale este mai rigid, dificil de rupt.

De obicei, caviarul este conservat la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august. Caviarul conservat în celelalte luni de obicei, nu este proaspăt și este folosit cel de anul trecut.

.

Continuă să citești
Publicitate
comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top