Alătură-te comunităţii Altfel.md

Actorul Billy Drago, cunoscut pentru rolurile negative din multe filme celebre, a murit la 73 de ani

Foto: Paramount Pictures/Photofest

Cultură

Actorul Billy Drago, cunoscut pentru rolurile negative din multe filme celebre, a murit la 73 de ani

Actorul Billy Drago, pe numele său adevărat William Eugene Burrows, a murit luni, la Los Angeles, în urma unui accident vascular cerebral. Avea 73 de ani și era cunoscut pentru rolurile sale negative

Cariera sa a durat patru decenii și a apărut în peste 100 de filme, printre care clasicul „Western Rider” al lui Clint Eastwood din 1985, în„X-Files” dar și în trei filme cu Chuck Norris.

Cele mai memorabile sunt cele din serialul TV „Charmed/Farmece (1998)” şi pelicula „The Untouchables/Incoruptibilii (1987)”, în regia lui Brian de Palma, în care l-a lucat pe Frank Nitti, mâna dreaptă a lui Al Capone în materie de infracțiuni, în special crimele.

În „Charmed” s-a remarcat cu privirea pătrunzătoare ca demonul Barbas, în mai multe episoade, de-a lungul celor cinci sezoane , scrie The Hollywood Reporter.

Pe numele său adevărat William Eugene Burrows, Billy Drago s-a născut pe 18 septembrie 1949 în Hugoton, Kansas. Tatăl său a fost actor şi regizor, de origine nativă-americană. Familia mamei sale era de origine romă.

Drago a apărut și în videoclipul „You Rock My World” al lui Michael Jackson, în 2001, dar şi ca străinul misterios din „Silent Running (on Dangerous Ground)”, cântată de trup „Mike and the Mechanics”.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top