Alătură-te comunităţii Altfel.md

Cum să rezişti fără aer condiţionat în nopţile caniculare de vară: trucuri pentru a păstra răcoarea în dormitor

Foto: Emily Keegin/fStop Images/Getty Images

Lifestyle

Cum să rezişti fără aer condiţionat în nopţile caniculare de vară: trucuri pentru a păstra răcoarea în dormitor

Nopţile caniculare de vară pot fi extrem de chinuitoare pentru cei care nu au un aparat de aer condiţionat în casă, însă creativitatea i-a ajutat pe oameni să găsească diferite soluţii. Metoda egipteană care constă în umezirea lenjeriei este doar una dintre acestea, scrie Adevărul.

Temperaturile fierbinţi de vară dau de furcă majorităţii celor care nu au un aparat de aer condiţionat în casă. Iar problemele apar mai ales noaptea, lipsa somnului putând duce la oboseală şi stări de rău. Însă specialiştii susţin că soluţii există, iar acestea sunt la îndemâna oricui.

Alegeţi lenjerie din bumbac - alegeţi bumbacul în detrimentul lenjeriilor din poliester. De ajutor poate fi şi culoarea deschisă a lenjeriei, care va da senzaţia de curat.

Lenjeria la congelator - înainte de culcare, introduceţi lenjeria într-o pungă de plastic şi lăsaţi-o 30 de minute în congelator. Vă va oferi un răgaz de răceală şi umiditate.

Metoda egipteană - aşa-numita „metodă egipteană” constă în umezirea în apă rece a unui prosop sau chiar a lenjeriei. Este recomandat să aşezaţi o folie sub acestea, pentru a evita umezirea saltelei.

Apelaţi la vechile metode - pune câteva cuburi de gheaţă într-un castron şi poziţionează-le în faţa unui ventilator. Pe lângă adierea aparatului, se va crea şi senzaţia de umiditate.

Răsfăţaţi-vă pielea - pentru a te bucura rapid de senzaţia de rece, aplicaţi pachete de gheaţă sau comprese reci la punctele de puls: încheieturi, gât, coate, glezne şi genunchi.

Hidrataţi-vă înainte de culcare - beţi un pahar cu apă înainte de culcare. Transpiraţia nocturnă poate duce la deshidratare, intensificând senzaţia de cald.

Deconectaţi aparatele din priză - gadget-urile şi alte aparate emană căldură, chiar şi atunci când sunt oprite. Reduceţi temperatura în casă şi economisiţi energie, scoţându-le din priză sau chiar închizându-le pe cele de care nu aveţi neapărată nevoie.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Lifestyle

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top