Alătură-te comunităţii Altfel.md

(video) Muzeul lui PABLO ESCOBAR, închis de autorităţile columbiene

Foto: Gangster.wikia.com

Cultură

(video) Muzeul lui PABLO ESCOBAR, închis de autorităţile columbiene

Muzeul a fost închis deoarece îşi desfăşura ilegal activitatea şi nu avea licenţă pentru turism, scrie India Today. După cum relatează publicaţia Columbiano, acest muzeu era amplasat într-o casă care i-a aparţinut temutului Escobar.

Cunoscut drept Regele Cocainei, Pablo Escobar a fost unul dintre cele mai vânate personaje interlope din lume.

Muzeul din Medellin, care oferea chiar şi un „tur narco” pentru turişti, avea rolul de a oferi o incursiune în viaţa baronului drogurilor. Pe acoperişul acestei clădiri a fost ucis Escobar în timpul unei confruntări armate cu poliţia, în 1993 şi muzeul a expus inclusiv mormântul celui mai cunoscut traficant de cocaină din istorie.

Muzeul cuprindea lucruri care au aparţinut lui Pablo Escobar, precum maşini, fotografii, obiecte de mobilier.

Mașini arse, care au aparținut lui Pablo Escobar, la muzeul acestuia / Sursa:Oliver Gerhard / imageBROKER

În doar 20 de ani, Pablo Escobar a fost responsabil pentru cel puţin 6.000 de asasinate. Federico Gutierrez, primarul Medellinului, a declarat că aceste „tururi turistice de tip narco” nu sunt ilegale, dar idealizează cultura mafiei.

Turiști la mormântul lui Pablo Escobar / Sursa:Trip Advisor

„Noi trebuie să spunem povestea, nu gangsterii. Nu vrem ca aceste tururi despre narcomani, care promovează infracţionalitatea, să-i prezinte pe interlopi ca pe nişte figuri legendare şi eroice”, a spus edilul columbian.

„Aici, eroii sunt chiar victimele. Toţi ştiu cine a fost Pablo Escobar, dar cunosc oare soarta comandantului de poliţie Valdemar Franklin Quintero, care a fost găurit de gloanţe de către aceşti ucigaşi? El este un erou”, a conchis Gutierrez.

Pablo Escobar a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 30 de miliarde de dolari, datorită controlului pe care îl avea asupra pieţei cocainei.

Traficantul de droguri a fost de-a dreptul adulat de columbienii săraci, cărora le-a construit case, terenuri şi săli de sport, în Medellin şi vestul Columbiei.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top