Alătură-te comunităţii Altfel.md

Toyota a inventat odorizantul auto care dă cu gaze lacrimogene dacă cineva îți fură mașina

Foto: tollebild.com

Auto

Toyota a inventat odorizantul auto care dă cu gaze lacrimogene dacă cineva îți fură mașina

Odorizantul perfect a fost inventat și ține hoții la distanță. Dacă cineva încearcă să fură mașina, odorizantul pulverizează gaze lacrimogene, ca să-l facă pe răufăcător să iasă din vehicul, scrie Playtech.

Probabil cauți de ani de zile odorizantul auto ideal, dar încă nu l-ai găsit. Parfumul fie se epuizează prea repede, fie nu este durabil, iar mirosurile stătute strică iar atmosfera în mașină.

Toyota schimbă viitorul odorizantelor de mașină cu un sistem automat de parfumare a habitaclului pe care-l poți seta și controla direct de pe telefon.

Odorizantul gândit de Toyota nu doar că-ți parfumează automobilul, dar ține și hoții de mașini la distanță.

Brevetul pentru această invenție este deținut de către japonezii de la Toyota încă de anul trecut, dar abia acum au fost publicate câteva detalii despre ea.

Odorizantul care-ți apără mașina de hoți

Acesta este conectat la o aplicație de pe telefon, iar senzorii îl atenționează atunci când te apropii de mașină și declanșează jeturile de parfum prin habitaclu ca să intri într-o mașină cu atmosferă îmbietoare. Asta înseamnă că parfumul nu se consumă inutil, când oricum nu este nimeni în vehicul. Sistemul este capabil să detecteze și cheia mașinii. În acest fel, știe că s-a urcat la volanul ei șoferul legitim.

Dacă odorizantul nu detectează prezența cheii tale atunci când cineva deschide ușa, sistemul va percepe că este vorba despre un hoț. În acel moment, odorizantul îl „parfumează” bine cu niște gaze lacrimogene.

Sistemul antifurt poate fi declanșat și de la distanță, de pe telefon, dacă observi că cineva încearcă să-ți spargă mașina. Problema (hoțului) este că sistemul de împroșcare cu gaze lacrimogene nu poate fi dezactivat decât de cheia proprietarului. Dacă tu nu ești prin preajma mașinii cu cheia, ori își ia mască de gaze, ori renunță să-ți fure automobilul.

Deocamdată, această invenție se află doar în stadiu de proiect și nu se știe dacă va deveni vreodată realitate. Dar, ideea în sine este interesantă și necesară.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Auto

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top