Alătură-te comunităţii Altfel.md

Trump şi-a anulat vizita în Danemarca după ce prim-ministra daneză a calificat drept „absurdă” ideea vânzării Groenlandei

Foto: ABC News/Sky News

La ei

Trump şi-a anulat vizita în Danemarca după ce prim-ministra daneză a calificat drept „absurdă” ideea vânzării Groenlandei

Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe Twitter că şi-a amânat vizita programată în Danemarca în mai puţin de două săptămâni, după ce prim-ministra daneză a calificat interesul său de a cumpăra Groenlanda drept „absurd”, relatează CNN, citat de Adevărul.

„Danemarca este o ţară deosebită cu oameni încredibil, dar având în vedere comentariile prim-ministrei Mette Frederiksen că nu o interesează deloc să discute despre vânzarea Groenlandei, îmi voi amâna vizita programată peste două săptămâni”, a scris Trump marţi seară pe Twitter.

„Prim-ministra a scutit o grămadă de cheltuieli şi efort din partea ambelor ţări exprimându-se atât de direct în această chestiune. Îi mulţumesc pentru asta şi aştept cu nerăbdare să programez o altă vizită în viitorul apropiat”, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter.

După ce în presă au apărut informaţii că preşedintele american s-a sfătuit cu consilierii său în privinţa achiziţionării Groenlandei, aceştia confirmându-le la scurt timp, Trump însuşi a vorbit deschis reporterilor despre această intenţie, „idee interesantă” şi de tatonat în Danermarca, dar nu o chestiune neapărat arzătoare, cum a subliniat el însuşi.

Totuşi tot Trump a spus la New Jersey în aceeaşi discuţie cu reporterii că „suntem buni aliaţi ai Danemarcei” şi că Groenlanda îi aduce pierderi mari, în timp ce SUA protejează teritorii din toată lumea.

Mette Frederiksen a spus că discuţiile despre cumpărarea insulei sunt cu totul absurde şi speră că Donald Trump nu a vorbit serios. Ea a amintit de autonomia Groenlandei şi a făcut referire la declaraţiile guvernului de pe insulă potrivit cărora sunt deschişi pentru afaceri, dar nu şi pentru a vinde o ţară cu resurse naturale valoroase.

„Groenlanda nu este de vânzare. Groenlanda nu este daneză. Groenlanda aparţine Groenlandei”, a spus Frederiksen.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top