Alătură-te comunităţii Altfel.md

Britanicii şi-au făcut provizii de circa 4,2 miliarde de euro, de teama unui Brexit fără acord

Foto: Sky News

La ei

Britanicii şi-au făcut provizii de circa 4,2 miliarde de euro, de teama unui Brexit fără acord

Britanicii şi-au făcut stocuri de produse de primă necesitate în valoare de circa 4 miliarde de lire (aproximativ 4,2 miliarde de euro), pentru a se asigura în cazul unui Brexit fără acord, transmite cotidianul The Guardian.

Potrivit unui sondaj realizat de societatea financiară Premium Credit, o persoană din cinci a cheltuit în medie 380 de lire suplimentar (408 euro) pentru a-şi face stocuri de alimentare, băuturi şi medicamente. Același sondaj relevă faptul că aproximativ 800.000 de persoane au cheltuit până la 1.000 de lire suplimentar, în contextul în care o ieşire fără acord a Marii Britanii din Uniunea Europeană provoacă temeri în rândul populaţiei.

În cazul în care Marea Britanie ar ieși din UE fără niciun acord, întreprinderile prezic probleme de aprovizionare pe termen scurt.

Dintre persoanele care şi-au făcut stocuri de bunuri, 74% s-au aprovizionat cu produse alimentare, 50% cu medicamente şi 46% cu băuturi.

Premierul britanic Boris Johnson şi-a anunţat anterior intenţia de a retrage Marea Britanie din UE la 31 octombrie, cu sau fără un acord de ieşire. Totodată, Johnson a cerut Bruxellesului să renunţe la unele elementele din acordul care a fost acceptat de predecesorul său în funcţie, Theresa May.

comentarii

comentarii

Mai mult din: La ei

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top