Alătură-te comunităţii Altfel.md

(foto) Un artist a fost concediat după ce o caricatură cu Donald Trump a devenit virală

Foto: Michael de Adder/Twitter

Cultură

(foto) Un artist a fost concediat după ce o caricatură cu Donald Trump a devenit virală

Un artist canadian a fost concediat după ce a publicat o caricatură cu Donald Trump jucând golf lângă doi imigranţi morţi, scrie The Independent, citat de Adevărul.

Caricatura îl înfăţişează pe preşedintele american cu o crosă de golf în mână, uitându-se la doi migranţi morţi în apă şi întrebând: „Vă deranjează dacă joc în continuare?”.

Michael de Adder, artistul canadian care a postat pe Twitter că a fost concediat de majoritatea ziarelor importante din provincia canadiană New Brunswick, s-a inspirat din imaginea a doi migranţi, tatăl şi fiica lui, înecaţi în Rio Grande în urmă cu o săptămâna.

Cei doi au călătorit sute de kilometri pentru a solicita azil în Statele Unite, dar nu au fost lăsaţi să treacă graniţa şi au fost ţinuţi într-un centru de detenţie pentru imigranţi din Mexic. Fotografia a provocat oroare în societatea americană, iar vocile care critică politica dusă de administraţia Trump la graniţia cu Mexicul ca fiind inumană s-au înteţit.

Ziarele de la care a fost concediat artistul canadian sunt deţinute de familia Irving, implicată în mai multe industrii, printre care şi cea petrolieră. relatează The Independent. „Pentru o scurtă perioadă, de Adder a fost o figura centrală în mişcarea Anti-Trump. Un loc bun în care să te găseşti dacă eşti caricaturist, dar nu atât de bun dacă lucrezi pentru o companie petrolieră care are relaţii comerciale cu Statele United. Un motiv bun pentru care o astfel de companie n-ar trebui să deţină ziare”, a comentat Wes Tyrell, preşedintele Asociaţiei Caricaturiştilor Canadieni.

E doar un pas înapoi, nu o lovitură fatală. Trebuie doar să fac rost din altă parte de o parte din venitul meu săptămânal şi să mă obişnuiesc cu ideea că nu mai am o voce în provincia mea natală”, a scris Michael de Adder pe Twitter.

comentarii

comentarii

Mai mult din: Cultură

Publicitate

Trending

Publicitate
To Top