Alătură-te comunităţii Altfel.md

Site-ul Primăriei Capitalei București a fost atacat de hackeri. Au afișat „MU*E PSD” pe pagină

Foto: Online file conversion blog

Actual

Site-ul Primăriei Capitalei București a fost atacat de hackeri. Au afișat „MU*E PSD” pe pagină

Site-ul Primăriei Capitalei București a fost atacat de hackeri, vineri dimineață. "Pirații" informatici au publicat și două comunicate de presă ce conțin sloganul injurios împotriva PSD.

Atacul informatic a fost revendicat de gruparea de hackeri The Shadow Brokers. Hackerii au publicat mesajul adoptat și de șoferul cu numere anti-PSD și au scris într-un comunicat că vor și un transfer în bitcoin, transmițând mesajul „RIP ANAF”, notează digi24.ro.

„Securitate bună? Presupun că da. Transfer de BTC mai jos (asta în caz că apar la TV). De ce BTC și nu altă metodă? Simplu, RIP ANAF. PS: Respect The Shadow Brokers”, este mesajul care a apărut în comunicat.

Administratorii site-ului Primăriei Municipiului București au reușit să șteargă mesajul, însă la scurt timp a apărut un altul. Hackerii republicau mesajul de fiecare dată când acesta era șters. Ulterior, site-ul PMB a fost suspendat temporar, iar în jurul prânzului a devenit din nou activ, cele două comunicate fiind șterse.

Despre faptele piraților informatici din România a scris și presa internațională. În decembrie 2017, Statele Unite au inculpat doi hackeri români care au spart camerele de supraveghere din Washington D.C, cu câteva zile înainte de ceremonia de învestire în funcție a președintelui american Donald Trump.

Continuă să citești
comentarii

comentarii

Mai mult din: Actual

To Top